Kängor

(21 produkter)

Kängor är ett populärt val för friluftsentusiaster. De är bekväma, ofta varma och skyddar mot vatten. Men kängor finns i många olika varianter och modeller som passar olika syften. Hos Outnorth hittar du ett brett utbud av kängor för alla möjliga utomhusaktiviteter.

Välj bland hundratals modeller från ledande varumärken i många olika stilar och färger. Vi har både lättare sommarkängor med snygg design och vinterkängor som håller dina fötter varma och torra under vintermånaderna. Vad du än är ute efter kan du hitta dina kängor här hos oss.

Kängor för herr, dam och barn

Här i vårt sortiment kan du hitta kängor för herr, dam och barn. Vi har modeller som passar alla behov. Behöver du ett par vinterkängor som håller dig varm under vintern? Eller är du ute efter ett par bekväma kängor till ditt barn? Du kan hitta kängor för alla här hos Outnorth.

Kängor från välkända varumärken

I vårt sortiment hittar du kängor från varumärken som är kända för sina högkvalitativa produkter. Vi är noga med att endast välja varumärken som levererar hållbara och kvalitativa produkter. Våra kängor för herr, dam och barn kommer från bland annat följande varumärken:

Du kan enkelt filtrera kängorna efter varumärke för att endast se kängor från de varumärken du gillar.

Hur du väljer rätt kängor

Att välja rätt kängor kan vara krångligt om du aldrig har köpt kängor tidigare eller inte vet vilka modeller som passar för vad. När du vet vad du ska använda kängorna till är det lättare att välja rätt modell. Fundera först över var och när du ska använda dina kängor innan du går vidare.

Behöver du kängor som du kan ha i våtmark? Ska du gå i hög snö? Vill du bara ha ett par snygga sommarkängor? På varje produktsida kan du läsa om vad kängorna är avsedda för och om de till exempel är vattentäta, vattenavvisande eller fodrade för extra värme. När du vet vilken sorts kängor du behöver kan du lättare välja, med hjälp av informationen du hittar på produktsidorna.

Välj mellan kängor i olika material

Kängor finns i flera olika material som alla har olika egenskaper och funktioner. Många vattentäta kängor har ett Gore-Tex membran. Lättare kängor avsedda för sommarbruk ofta är tillverkade i bomull eller polyester. Hos oss kan du hitta kängor i material som:

Många modeller är tillverkade i en kombination av olika material för att de ska vara både bekväma och funktionella. Du kan läsa om de olika kängornas material och deras egenskaper på varje produktsida.

Vandringskängor för dig som älskar att gå i naturen

Letar du efter kängor som är bekväma att gå långa promenader i, bör du välja en vandringskänga. Dessa modeller är tillverkade för just långa vandringar i olika terräng. Här kan du hitta både låga och höga modeller som passar vandring i olika sorters terräng.

Välj vattentäta, höga kängor om du ska gå i hög snö eller våtmark. Vandrar du oftast på fina vandringsleder och stigar kan du istället välja ett par låga kängor. De högre modellerna erbjuder även stöd runt vristerna för att göra det lättare att promenera på ojämna underlag.

Snygga sommarkängor för mildare väder

Vill du ha ofodrade vardagskängor att använda under vår- och sommarmånaderna kan du välja lättare sommarkängor. Dessa modeller är låga kängor där fokus ligger på stil och en bekväm sula. Sommarkängor är praktiska om du letar efter ett par snygga skor som tål lite mer än vanliga sneakers eller loafers.

Våra vardagskängor finns i flera olika modeller och färger, så att du kan hitta ett par som passar din stil och dina modeval. Vi har även flera sommarkängor för barn, så att de små kan leka i naturen utan att bli blöta om fötterna eller halka i lera.

Vinterkängor för de kalla månaderna på året

Fodrade och varma vinterkängor är ett optimalt val under vintern, särskilt om du ofta går i snö eller slask. Våra vinterkängor finns i många olika varianter från kvalitetsvarumärken, så att du kan hitta ett par som passar dina behov och som kommer att hålla länge.

Vinterkängor finns i vattentäta modeller som är avsedda för extra tuff terräng. Dessa modeller håller dina fötter varma och torra även under de kallaste dagarna på året. Kombinera gärna med ett par varma strumpor för optimal varmhållning.

Jaktkängor för dig som jagar

Du som jagar behöver höga kängor som håller dig torr och varm i skog och natur. Som jägare behöver du ofta vandra genom våtmark och högt gräs, därför är det viktigt att ha rätt sorts jaktkängor på sig. Våra jaktkängor har grova yttersulor för grepp, foder på insidan för isolering och yttermaterial som håller vatten och slask ute.

Du kan hitta både höga och halvhöga jaktkängor i vårt sortiment och kan välja de kängor som passar just dina behov. Vi har jaktkängor för herr och dam, i många olika modeller och stilar.

Beställ dina kängor hos Outnorth idag

Ett par rejäla kängor skyddar dig från vatten och kyla. Kängor kan användas både under friluftsaktiviteter och som vanliga skor under vardagen. I vårt breda sortiment finns kängor för alla möjliga syften och utomhusaktiviteter.

Välj ett par låga sommarkängor om du vill ha snygga och hållbara skor under hösten. Eller ett par höga vinterkängor om du ofta promenerar genom snö och slask. Oavsett vad du behöver kan du hitta rätt kängor för dig här hos Outnorth. Här hittar du även produkter för andra aktiviteter som exempelvis camping, cykling, fiske och klättring. Välkommen till din friluftsbutik där du hittar allt du behöver för livet utomhus! 

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!