Löparskor

(313 produkter)

På 80-talet, när jogging introducerades, fick vi lära oss att i ett bra löparsteg satte man i hälen med full kraft och sen rullade man fram över sulan. Idag vet de flesta löpare att i ett effektivt löparsteg sätter man i foten rakt under kroppen och helst med främre delen av foten först. Långdistanslöparens steg har kommit att mer likna sprinterns. Därmed har också många kommit att ifrågasätta traditionella löparskor med extremt mycket dämpning under hälen. Med sådana löparskor kan det upplevas svårt att förfina sitt löpsteg.

Så vad behöver du då för att springa bekvämt och inte riskera skada? Om du googlar kommer du upptäcka att det idag finns ett enormt utbud av löparskor. Skorna har alla möjliga tekniska funktioner, varje verkar överträffa den andra gällande stabilitet och dämpning. Vilka skor som passar just dig är en fråga om löparsteg men också tycke och smak. Här på Outnorth har vi stort utbud av olika typer av löparskor från tillverkare som Salomon, New Balance, Fivefingers och Adidas.

Här kommer lite enkel information om de tre större typerna av löparskor som lite hjälp på vägen.

Neutrala Löparskor

Neutrala löparskor är utformade för löpare med en högre hålfot, effektiv fot biomekanik och en generellt sett lättare kroppsbyggnad. Dessa skor är ofta lättare än andra modeller och har mycket tunnare komponenter designade för att stabilisera foten och hålfoten i löparsteget.

Stabila löparskor

Stabila löparskor har vanligtvis någon form av struktur för att stödja foten, ankeln och hålfoten när man springer för att förhindra överpronation eller den överdrivna diagonala rullningen inåt av fotleden. Överpronation är i allmänhet kopplat till vissa löparskador så en stabil löparsko minskar risken för skador.

Löparskor med maximal dämpning

Dessa löparskor är utformade för tyngre löpare som behöver maximal dämpning och stabilisering av fotleden. Dessa skor är ofta dyrare på grund av de material som används men kommer att stabilisera foten extra i ditt löparsteg ifall pronation är ett problem för dig.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!