Minimalistiska löparskor

(21 produkter)

En minimalistisk löparsko är lättare, smidigare och mindre än en klassisk springsko. Allt för att öka frihetskänslan och ge dig så nära kontakt med underlaget som möjligt. Med minimalistiska löparskor eller så kallade barfotaskor kommer du närmare känslan av barfota-löpning, men med skydd för fötterna.

I vårt utbud av skor hittar du minimalistiska löparskor från bland annat Merrell, Fivefingers och Icebug.

Skillnaden mellan minimalistiska och klassiska löparskor

Om du springer på hårdare underlag kan skillnaden mellan en vanlig och minimalistisk sko vara ganska stor. Eftersom storlek och följsamhet är högre prioriterad än stötdämpning hos en minimalistisk sko blir därför känslan och påverkan på foten en annan. Eftersom skorna är så pass små och nära den egna foten styr de inte steget i lika stor utsträckning som en vanlig sko gör. Däremot flyttas steget naturligt längre fram med minimalistiska skor och kommer därför närmare steget hos en elitlöpare.

Börja försiktigt med nya typer av löparskor

Var försiktig första gångerna du springer med ett par barfotaskor eller andra typer av minimalistiska löparskor. Känn efter hur dina fötter reagerar. Som allt annat behöver foten anpassa sig för att inte bli överansträngd eftersom den aktiverar andra typer av muskler, som vanligtvis inte behövs när du använder dina vanliga löparskor.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!