Trailskor

(278 produkter)

Traillöpning innebär löpning ute i skog och mark, vilket kräver slitstarka skor som tål att bli smutsiga. Till skillnad från vanliga löparskor ställer därför trailskor högre krav på hållbarhet och grepp. Hos oss på Outnorth hittar du bra trailskor för dam och herr från tillverkare som Salomon, Icebug, New Balance och Adidas.

Viktigt att tänka på vid terränglöpning och val av skor

När du springer i svår eller ojämn terräng är passformen extra viktig så du inte trampar snett och i värsta fall vrickar foten. Om du springer i svår terräng är bra grepp en viktig egenskap för de skor du väljer, något som är hög prioritet på de flesta trailskor. Vikten kan också vara avgörande beroende på underlag. Vid väldigt ojämnt underlag kan lättare skor vara bättre eftersom höga steg kan bli ansträngande och uttröttande annars.

Flera trailskor är vattenavstötande, exempelvis skor tillverkade i Gore-Tex. Viktigt är dock att skorna lätt töms på vatten om de väl blir blöta, vilket trots allt är något man får räkna med vid terränglöpning. Val av strumpor är också viktigt att tänka på vid traillöpning. Här är strumpor som torkar snabbt att föredra, annars ökar risken för skavsår. Vi har ett bra sortiment av strumpor som passar för löpning, glöm inte att kolla in det.

Så skiljer sig trailskor från vanliga löparskor

En trailsko har generellt sett lägre profil och drop än vanliga löparskor. Det vill säga mindre nivåskillnad mellan häl och tå. På så vis blir kontakten med underlaget närmre och risken för att vricka foten mindre. Detta innebär mindre dämpning, vilket dock kompenseras av att terränglöpning oftast sker på mjukare typ av underlag.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!