Jaktkängor

(51 produkter)

När det kommer till jaktkängor gäller det att vara noga med att hitta en modell som passar dina fötter perfekt och ett material som du känner att du trivs med, då det vanligtvis är en sko som du använder under långa koncentrerade perioder där ombyte kan vara svårt att komma åt. Här hos oss på Outnorth hittar du jaktkängor från några av de mest namnkunniga tillverkarna såsom Lundhags, Meindl och Viking samt i en rad varierande material och modeller. Samtliga av de jaktkängor som du hittar här på Outnorth är av högsta kvalitet och har utsatts för och klarat av många tuffa prövningar ute i de svenska skogarna från norr till söder. Har du några funderingar om vilken typ av jaktkänga som passar just dig är du alltid välkommen att kontakta oss!

Gore-Tex eller annat material

En känga i Gore-Tex har den fördelen att den är helt vattentät redan från början. Dock kan det vara svårt för människor med hög perspiration då de inte andas lika bra som andra kängor. Kängor i skinn måste regelbundet behandlas med fett, vax eller impregnering men ger då oftast en mer naturlig täthet som låter din hud andas bättre. I slutändan handlar det om vilken modell som du själv trivs bäst i.

Högt eller lågt skaft

Höjden på skaftet på kängan du ska välja beror främst på vilken typ av terräng du tänkt använda den i. Om du oftast vandrar på stigar eller leder i banad terräng passar det bäst med en känga med lågt skaft. Men befinner du dig i vildare terräng med hög väta och vegetation är en känga med högre skaft att föredra.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
- Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!