Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Nicci Womens - ID: A049632

Kampanj

TensonNicci Womens

Storleksguide Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Nicci Womens från Tenson

Nicci från Tenson är en regnkappa med feminin silhuett och hög modegrad. Alla sömmar är svetsade.
 • 100% polyeretan
Egenskaper för Nicci Womens:
Svetsade sömmar: Ja
Huvudmaterial: PU/Polyuretan
Pit zips: Nej
Tenson grundades 1951 i den lilla svenska kustbyn Varberg. Sedan dess har de producerat funktionella och innovativa kläder, skräddarsydda för att klara av olika sorters väder. Ambitionen är att bli en av världens ledande varumärke inom outdoor ski och marine kläder med en sportig design. Tensons kläder är för dig som vill leva ett spännande och ohämmat liv, fyllt av äventyr!

Mer från Tenson

Visa alla Regnjackor

 • Miljö och etik

  Blank

  Njut naturen på ett ansvarsfullt sätt

  Från Tenson grundades i 1951, så har naturen varit vår lekplats. Kärleken för naturen och ett fritt sätt att leva på har påverkat våra val i varje steg, från design till valet av material, fabriker och partners. Vi är medvetna om att kläder och utrustning för skidåkning, träning eller vardagsmode har en påverkan på miljön. Uppgiften är därmed att hitta en balans mellan funktion, kvalitet, kundens krav och ett hållbart produktionssätt.

  Långvarig klädsel är en kombination av tyg av hög kvalitet och en design som tål tidens test. Vårt arbete mot mer hållbara kläder börjar med ritningar på designbordet och fortsätter med vår ”a way of living”-filosofi och sättet vi kommunicerar våra värderingar till Tenson-kunden.

  För att kunna göra det jobbar vi på olika nivå. Tensons kvalitetskrav är höga. Vi menar att kläder som varar är ett bra sätt att reducera vårt koldioxidavtryck på miljön och minskar konsumtion. Därför testar vi tyg och plagg i testlaboratorier som SGS, ITS och SWEREA. Utöver det så testar vi också på plats hos Tenson och i fabrikerna. Att utöva så stora antal tester kräver tid och resurser, men det lönar sig i ett långsiktigt perspektiv när det kommer till kvalitet och mer hållbara kläder och utrustning.

  För att minska vårt koldioxidavtryck har vi införd en policy som säger vi ska använda tåg och båt till vår last som standard transportmetod. Vi uppmuntrar alla led i vår produktionskedja och partners till att göra det samma.

  Rättvisa arbetsvillkor och CSR

  För att säkra en rättvis produktionslinje tror vi på Tenson på ett tätt arbete med våra fabriker. Vi jobbar enligt BSCI Code of Conduct och besöker regelbundet fabrikerna för att säkra att de jobbar utifrån den här koden. Business Social Compliance Initiative (BSCI) är ett ledande affärsdrivet initiativ för företag som är engagerade i att förbättra arbetsvillkoren på fabriker världen över. Tenson uppmuntrar alla fabriker som jobbar med oss till att bli medlemmar i BSCI.

  Reglera användandet av kemikalier

  Tenson är också aktiv medlem i Textile Importers Association, en branschorganisation som kämpar för frihet och hållbar handel. De jobbar tillsammans med SWEREA och har utvecklat en kemikalieguide som följer EU’s kemiska lagstiftning, REACH, som står för Registration, Evaluation, Authorization och Restriction of REACH sina krav innebär att vi måste se till att man inte använder förbjudna kemikalier i våra kläder.

  Val av material och DWR

  En viktig del av vår hållbarhetspolicy är valet av material och vattenavstötande beläggningar vi använder i våra plagg. En DWR (Durable Water är ett extremt tunt belägg på individuella fibrer på tyget som omvandlar vatten till små pärlor som rullar av. Denna behandling förhindrar eller fördröjer att vattnet tränger in i tyget. Den vanligaste DWR-beläggningen, känd som C8, använder fluorkarboner av typen PFOA och PFOS som man har bevisat har en stor påverkan på miljön. På Tenson har vi vald att undvika all användning av C8. Istället använder vi två sorter DWR. En är fluorkarbon-baserat (också känd som C6), men det innehåller varken PFOA eller Detta är ett mer miljövänligt alternativ än C8. Den andra DWR-behandlingen är helt fri från fluorkarboner. Man forskar för att kunna utveckla effektiva och användbara behandlingar fria från fluorkarbon. Idag erbjuder vi fler olika plagg som är helt fria från fluorkarbon och vår ambition är att öka antalet fluorkarbon-fria produkter i våra kommande kollektioner.

  Djurens rättigheter

  Friluftslivet handlar inte bara om berg och frisk luft. Vi bryr oss om djurens liv och försöker endast använda kvalitetsmaterial.

  All dun vi använder i våra plagg kommer från redan döda djur, alltså från matindustrin och från producenter som säkerställer ansvarsfull avel utan tvångsmatning.

  Vår merinoull kommer från gårdar i Nya Zeeland som är garanterat mulesing-fri och kommer från en miljövänlig och hållbar produktion. Lädret på detaljer kommer från italienska gårdar och är avfall från matindustrin det också. Vi använder endast syntetisk päls i våra plagg.

  Uppmärksamma detaljer

  Vi bryr oss också om detaljerna och försöker reducera vårt koldioxidavtryck även här. Tensons hängetiketter är gjorda av återvunnet papper och alla våra metallknappar är Oeko-Tex certifierade och fria från bly.

  Tenson, a responsible way of living since 1951.


 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!