Hängmattor & Tillbehör

(76 produkter)

Hammock & Hängmatta

Finns det någon bättre känsla än att lägga sig och njuta av vädret i en härlig hammock efter en heldag ute i naturen? Med en av våra slitstarka och sköna hammockar eller hängmattor kan du förgylla din vandring i naturen med en stund av stillsamt lugn medan du gungar lätt under bar himmel.

Den här känslan behöver inte heller bara vara en del av äventyr i det vilda, varför inte hänga upp en hammock eller hängmatta i trädgården och skapa en liten oas där du kan slappna av efter en lång dag på jobbet? Hos Outnorth hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa hängmattor och hammockar i olika modeller och storlekar.

Olika modeller av hängmattor och hammockar

Hängmattor finns i flera olika modeller med olika upphängningar, funktioner och design. Vare sig du letar efter en hängmatta att hänga upp mellan husbilen och ett träd på campingen eller en hammock att sova i medan du klättrar i bergen kan du hitta det du letar efter hos Outnorth. Vi har både enklare modeller för dig som bara vill ha en skön viloplats samt modeller med myggnät och regnskydd som du kan ta med på äventyren i vildmarken.

Hängmattor med myggnät och regnskydd

Moderna hängmattor som är designade att användas ute i naturen kommer idag med flera praktiska funktioner. Många av våra modeller har myggnät så att du kan sova utan att vakna med kliande myggbett över hela kroppen. Integrerade regnskydd håller dig torr även om du skulle ha otur med vädret. Med en av våra exklusivare modeller av hängmattor behöver du inte oroa dig över vädret eller insekter.

Flera modeller har dessutom fickor i mesh eller annat tyg så att du kan förvara mobil, ficklampa, vattenflaska eller annat du vill ha nära till hands när du sover ute i naturen. Har du redan en hängmatta som saknar myggnät eller regnskydd? Då kan du kika bland våra tillbehör till hängmattor och enkelt lägga till dessa smarta funktioner på din befintliga hängmatta eller hammock.

En hängmatta som får plats i väskan

Traditionella hängmattor brukade vara otympliga och svåra att ha med sig på grund av sin opraktiska design. Idag finns mängder av hängmattor som är designade specifikt för att kunna packas ner i resväskan eller ryggsäcken och tar oftast inte mer plats än en vanlig bok. Den smarta designen gör att hängmattan inte tar särskilt stor plats alls och du kan enkelt ta med dig en portabel och skön sovplats när du är ute och vandrar i vildmarken.

Välj en större hammock eller hängmatta för par och familjer

I vårt utbud av hammockar och hängmattor kan du hitta flera större modeller. Dessa rymmer två vuxna och är praktiska om ni vill sova tillsammans i en bekväm hängmatta. En stor hängmatta är även praktiska om du är ute på äventyr med barnen. Syskonen kan sova tillsammans eller med varsin förälder. Den breda designen gör att ni ligger bekvämt utan att trängas och kan sova gott hela natten.

Att hänga upp hängmattan

När det börjar bli sent eller när du bara vill ta en paus och njuta av den fridfulla naturen är det dags att hänga upp din hängmatta. Hur och var du bör hänga upp din hängmatta beror på upphängningstyp och vad du har för upphängningspunkter att välja mellan. Kom ihåg att testa om trädet eller väggen du tänkt hänga upp din matta på är tillräckligt stark. Detta kan du göra genom att hänga i upphängningspunkten och se om den klarar av att hålla din kroppsvikt.

Hur högt du bör hänga upp din hängmatta eller hammock beror på din modell och hur långt avståndet är mellan upphängningspunkterna. Är det första gången du använder din hängmatta är det bäst att ta med manualen som följde med i förpackningen. Som tumregel är det ofta rekommenderat att man hänger upp hängfästena på cirka 180 cm höjd och sedan justerar ligghöjden så att botten av hängmattan hänger cirka 50 cm ovanför marken. Du kan till exempel hänga upp din hammock eller hängmatta mellan två träd, två husvagnar eller en husvägg och ett balkongräcke. Beroende på var du använder din hängmatta kan du behöva justera längden på upphängningsrepen eller kedjorna.

Köp hammock eller hängmatta hos Outnorth

Vare sig du behöver en hängmatta att packa ner i ryggsäcken när du ska backpacka genom Asien eller en större modell när du och din partner ska åka och campa kan du hitta en perfekt modell för dig hos Outnorth. I vårt breda sortiment av hammock och hängmattor finns modeller i flera olika storlekar och med praktiska funktioner. Vi säljer även många tillbehör till hängmattor så att du kan komplettera din befintliga hängmatta med till exempel nya rep eller ett myggnät.

Våra hängmattor och hammockar är tillverkade av högkvalitativa material för att vara slitstarka och hållbara. Själva liggdelen är ofta tillverkad av ett flexibelt och mjukt material som är skön att sova i medan repen eller kedjorna som används för upphängning är av hårdare och tuffare material.

Väljer du en modell med små fickor på sidorna kan du spendera hela dagen i hängmattan utan att behöva gå och hämta vatten, snacks eller din bok. Välj en hängmatta med tak i form av ett regnskydd om du vill försäkra dig mot regn och ett myggnät om du ska sova i skogen eller nära vatten. Beställ din hängmatta eller hammock hos Outnorth idag och ta med dig en riktigt skön sovplats på äventyren i vildmarken.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!