Sovsäckar

(542 produkter)

Dagens moderna sovsäckar är anpassade efter olika kroppar, väderleksförhållanden och situationer. Sedan 2004 används den europeiska standarden EN13537 för att ange temperaturen på sovsäckar. Den gör det lättare för dig att jämföra kvaliteten mellan olika märken och således hitta rätt sovsäck som är anpassad efter just dig och dina behov.

Alla sovsäckar som uppfyller kriteriet befinner sig inom temperaturskalan som satts av ett laboratorietest. Standarden anger Comfort limit vilket är den lägsta komforttemperaturen för kvinnor. Lowe limit är den lägsta temperaturen för män och Extreme limit är den lägsta överlevnadstemperaturen för kvinnor.

En lätt sovsäck eller en varm sovsäck

Vid en campingsemester ställer vi högre krav på komfort än på en fotvandring i fjällen. Ute i naturen krävs en sovsäck som är lätt att bära och som står emot kyla och blåst. På en mindre utflykt kanske det är viktigare med en rymlig sovsäck som är precis lagom varm. Sovsäckens temperatur och vikt är helt enkelt de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer bland de olika modellerna i vårt sortiment.

Hur sovsäcken är isolerad är avgörande för din upplevelse. Gåsdun är lätt att bära, går att komprimera mycket och är varmare än syntetisk isolering. Dun innebär ofta en högre initial kostnad, men med omsorg och rätt förvaring kan sovsäcken få en lång livslängd. Syntetisk isolering är billigare, men går inte att komprimera lika mycket som dun.

Sovsäckar för barn

Barnsovsäckar är mindre till storleken och blir fortare varmare än sovsäcker för vuxna. Det finns ingen standardiserad temperaturmätning för barnsovsovsäckar, men en mindre säck är att rekommendera. Vuxensovsäckar fungerar sällan tillräckligt bra för barn, utan blir lätt för kalla. För riktigt små barn som kan bli kraftigt nedkylda är det extra viktigt att säkerställa att sovsäcken håller tillräckligt hög temperatur.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!