Sovsäckar

(411 produkter)
Blank

Rekommenderad

Arctic Tern
Kids Dot Sleeping Bag Black Print
 

Dagens moderna sovsäckar är anpassade efter olika kroppar, väderleksförhållanden och situationer. Sedan 2004 används den europeiska standarden EN13537 för att ange temperaturen på sovsäckar. Den gör det lättare för dig att jämföra kvaliteten mellan olika märken och således hitta rätt sovsäck som är anpassad efter just dig och dina behov.

Alla sovsäckar som uppfyller kriteriet befinner sig inom temperaturskalan som satts av ett laboratorietest. Standarden anger Comfort limit vilket är den lägsta komforttemperaturen för kvinnor. Lowe limit är den lägsta temperaturen för män och Extreme limit är den lägsta överlevnadstemperaturen för kvinnor.

En lätt sovsäck eller en varm sovsäck

Vid en campingsemester ställer vi högre krav på komfort än på en fotvandring i fjällen. Ute i naturen krävs en sovsäck som är lätt att bära och som står emot kyla och blåst. På en mindre utflykt kanske det är viktigare med en rymlig sovsäck som är precis lagom varm. Sovsäckens temperatur och vikt är helt enkelt de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer bland de olika modellerna i vårt sortiment.

Hur sovsäcken är isolerad är avgörande för din upplevelse. Gåsdun är lätt att bära, går att komprimera mycket och är varmare än syntetisk isolering. Dun innebär ofta en högre initial kostnad, men med omsorg och rätt förvaring kan sovsäcken få en lång livslängd. Syntetisk isolering är billigare, men går inte att komprimera lika mycket som dun.

Sovsäckar för barn

Barnsovsäckar är mindre till storleken och blir fortare varmare än sovsäcker för vuxna. Det finns ingen standardiserad temperaturmätning för barnsovsovsäckar, men en mindre säck är att rekommendera. Vuxensovsäckar fungerar sällan tillräckligt bra för barn, utan blir lätt för kalla. För riktigt små barn som kan bli kraftigt nedkylda är det extra viktigt att säkerställa att sovsäcken håller tillräckligt hög temperatur.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!