Background nature 380

Vi är ledsna men vi hittar tyvärr inte det du letar efter

Nedan finns några av våra mest populära produkter

Meddela oss gärna vilken sida du försökte nå så att vi kan rätta till felet. Om du klickade på en länk som inte fungerade är vi tacksamma om du anger vilken länk det gäller och på vilken sida länken finns. Kontakta oss.

Anledningen till att det finns sovsäckar i dam-modell är bland annat på grund av att kvinnor, generellt, börjar frysa tidigare än män. I vilka fall det stämmer beror förstås på en mängd faktorer eftersom alla människor ser olika ut och har olika kroppsbyggnad. Damsovsäckar brukar också kunna vara mer generösa vad det gäller utrymme, exempelvis kring höfterna.

Bra att tänka på vid val av sovsäck

Det viktigaste vid val av sovsäck är förstås vilken tid på året du kommer att använda den och i vilket typ av klimat du kommer sova i den. Det är alltså viktigt att veta vilken temperatur sovsäcken måste klara av. Om den ska användas på sommaren får den å andra sidan inte vara för varm.

Sovsäck för rätt temperatur

I stort sätt alla sovsäckar hos Outnorth är temperaturtestade enligt europeisk standard, EN 13537. Du kan på så vis lätt jämföra olika modeller och märken med varandra. När man talar om vad en sovsäck klarar för temperaturer mäter man komforttemperatur samt extremtemperatur. Komforttemperaturen anger, precis som det låter, vad sovsäcken klarar av för att hålla dig tillräckligt varm för att vara bekväm. Extremtemperatur handlar om hur mycket sovsäcken klarar för att du fortfarande ska överleva och är alltså inget att utgå från om du vill vara säker på att inte frysa.

Tyvärr mäts dessa värden i många fall endast utifrån mäns komforttemperatur även om det är en damsovsäck. Det kan vara bra att ta extra hänsyn till vid köp, så att sovsäcken håller för dina förväntningar. Om det är mätt utifrån kvinnors komforttemperatur anges detta oftast i produktbeskrivningen.

Tänk på att det finns flera yttre omständigheter som också påverkar hur väl du håller värmen. Huruvida din kropp tolererar kyla på ett bra sätt eller inte är också påverkat av faktorer som hunger och typ av liggunderlag. Som alltid är genomgående bra utrustning och förberedelse i alla led nyckeln till ett lyckat äventyr.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!