Background nature 380

Vi är ledsna men vi hittar tyvärr inte det du letar efter

Nedan finns några av våra mest populära produkter

Meddela oss gärna vilken sida du försökte nå så att vi kan rätta till felet. Om du klickade på en länk som inte fungerade är vi tacksamma om du anger vilken länk det gäller och på vilken sida länken finns. Kontakta oss.

På Outnorth hittar du varma och tåliga dunsovsäckar från märken som Western Mountaineering, Bergans och Nemo. Om du är ute efter en prisvärd dunsovsäck för 3-säsongsbruk handlar du den enkelt online här.

Med en bra dunssovsäck anpassad för rätt klimat och temperatur får du en god natts sömn och kan utvilad bege dig ut på nya äventyr nästkommande dag. De flesta sovsäckar du hittar hos oss är temperaturtestade enligt den europeiska standarden EN 13537. Det gör att du enkelt kan jämföra mellan olika märken och modeller för att hitta rätt sovsäck.

Fördelar med dunsovsäck

När det kommer till att handla sovsäck står materialvalet oftast mellan dun eller syntet. Två material med olika egenskaper som båda är bra beroende på typ av användning.

En sovsäck i dun är oftast både lättare och varmare än en sovsäck tillverkad i syntetiska material. En varm dunsovsäck gör sig bra för användning under lite kallare förhållanden och såklart ett självklart val för dig som tältar under vintern.

Tvättråd och skötsel

En fördel med dun är att det är ett material som enklare komprimeras. På så vis kan en dunsovsäck ta mindre plats än en som är tillverkade i syntet, trots att de klarar av samma temperatur.

En sovsäck i dun ska inte förvaras komprimerad utan bör hängas upp och förvaras torrt efter användning. Det är dessutom viktigt att hålla dunsovsäcken torr, eftersom den till skillnad från en syntetsovsäck inte har samma värmeförmåga då de blir fuktiga.

Var alltid noga med att följa tvättråden på din sovsäck för att undvika att den förstörs eller får försämrad isoleringsförmåga och livslängd. Livslängden ökar du också genom att använda sovsäcks-lakan vilket gör att du inte behöver tvätta sovsäcken lika ofta.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!