Background nature 380

Vi är ledsna men vi hittar tyvärr inte det du letar efter

Nedan finns några av våra mest populära produkter

Meddela oss gärna vilken sida du försökte nå så att vi kan rätta till felet. Om du klickade på en länk som inte fungerade är vi tacksamma om du anger vilken länk det gäller och på vilken sida länken finns. Kontakta oss.

Vid äventyr och expeditioner under vintern är det av yttersta vikt att ha en bra sovsäck som verkligen klarar av kylan. Beroende på var du befinner dig kan vädret snabbt slå om, så det gäller att vara väl förberedd med bra utrustning. Hos oss hittar du riktigt tåliga sovsäckar för vinterbruk från märken som Bergans och Western Mountaineering.

Vintersovsäckar som klarar extrem kyla

Hos oss på Outnorth hittar du riktigt rejäla sovsäckar som klarar av extrem kyla. Vi har även sovsäckar som går under kategorin damsovsäckar. Detta då kvinnor, generellt, börjar frysa tidigare än män. Alla är vi dock olika och om du vet med dig att du är mer frusen än andra kan du med fördel skaffa en varmare sovsäck.

De flesta sovsäckar vi säljer är temperaturtestade enligt den europeiska standarden EN 13537. Det är därför lätt att jämföra mellan olika modeller och märken innan du gör ditt köp. Vad sovsäcken klarar av mäts i extremtemperatur och komforttemperatur. Komforttemperaturen är vad du bör utgå ifrån för att vara säker på att du inte kommer frysa. Extremtemperaturen visar vad sovsäcken ungefär max klarar av för överlevnad.

Tänk på att sovsäckens kompressionspåse är till för transport för när du väl är ute i naturen. Väl hemma bör sovsäcken packas upp och förvaras hängande för längre livslängd.

Dun vs. syntet

Dun och syntet har olika egenskaper och båda material har sina fördelar. Generellt sätt är dun både varmare och lättare. Däremot kan de isolerande egenskaperna hos dun minska om sovsäcken blir blöt. Om du rör dig där det finns risk att bli blöt kan ett syntetiskt material vara att föredra. Dun kostar oftast lite mer, men håller å andra sidan generellt sett längre.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!