Förlängt öppet köp t.o.m. 5/1 2024

4-mannatält

(43 produkter)

Tält för 4 personer

Hos Outnorth hittar du allt för campingresan, vildmarksäventyret eller andra friluftsaktiviteter där ett slitstarkt och rymligt tält kan göra saker smidigare. Våra fyrmannatält kommer från ledande varumärken och vårt breda utbud har garanterat ett tält som passar just dina behov.

Olika typer av tält för 4 personer

Tält för 4 personer finns tillgängliga i flera olika modeller. De vanligaste typerna av tält är tunneltält och kupoltält. Båda modeller har sina för- och nackdelar och vilken modell du bör välja beror på vad du tycker är viktigt.

Tunneltält för 4 personer

Tunneltält ser precis ut som namnet antyder - en tunnel där tältets tak hålls uppe av parallella bågar längs med långsidorna. Ett tält för 4 personer av denna modell kan ha mellan två och fyra bågar, beroende på hur långt tältet är. Kortsidorna av tältet spänns fast i marken eller annan förankringspunkt för att hålla tältet på plats och hålla uppe taket. Ett tunneltält kan ha en eller flera ingångar, nästan alltid på långsidorna.

Den största fördelen med tunneltält är att de är väldigt enkla att sätta upp, vilket gör det enkelt och snabbt att skapa en sovplats ute i vildmarken. De väger dessutom ofta väldigt lite och tar liten plats i din ryggsäck eller väska. Ett par nackdelar är att de oftast har flera fästpunkter och att man behöver anpassa tältets riktning för att undvika sidovindar, som kan göra att tältet rör sig för mycket.

Kupoltält för 4 personer

Kupoltält ser ut som kupoler och har minst två bågar som, istället för att sitta parallellt, korsar varandra i tältets tak. Bågarna fästs i marken för att hålla tältet stadigt men man behöver inte fästa tältet för att taket ska stå upp, vilket skiljer sig från hur tunneltält fungerar. Detta är den största fördelen med kupoltält, att de kan stå upp av sig själva, vilket är praktiskt om du tältar på terräng där det är svårt att hitta stabila förankringspunkter att fästa tältet i. Kupoltält är dessutom ofta högre än tunneltält och har bättre stabilitet i stark vind.

Nackdelen med kupoltält är att de väger mer och har mindre golvyta än tunneltält. Kupoltält passar om du ska tälta på klippor eller andra platser där du inte kan fästa tältet i marken, eller om du föredrar takhöjd över golvyta.

Fyrmannatält från ledande varumärken

Våra fyrmannatält kommer från några av marknadens ledande varumärken inom camping och friluft. Du kan beställa tält för 4 personer hos Outnorth från varumärken som bland annat:

Du kan enkelt filtrera tältmodeller efter varumärke genom att använda vår smidiga filterfunktion. Kryssa i de varumärken du vill se för att visa en lista med modeller från dessa tillverkare.

Hur du väljer 4 manna tält

Hur väljer jag rätt tält för 4 personer? Det finns ett par faktorer som du behöver fundera över innan du beställer ditt tält. Till att börja med är det viktigt att tänka på vem som ska sova i tältet. Är det fyra långa vuxna personer behöver man oftast ett större tält medan en familj med två vuxna och två barn kan sova bekvämt i ett mindre tält.

Ska ni vandra långt och i flera dagar kan vikten spela en stor roll. För långa vandringsturer kan ett lättviktigt tunneltält vara ett bra val. Utomhustemperaturen spelar också en stor roll. Ska ni tälta under sommaren kan nästan alla tält fungera, men under de kallare delarna av året kan det vara bra att välja ett tält som är anpassat för just kyligare väderförhållanden. Investera även i rätt sovsäckar och liggunderlag för att göra tältandet så bekvämt som möjligt.

Beställ ditt 4 manna tält hos Outnorth

Hos Outnorth hittar du allt för friluftslivet. Vi har ett brett utbud av 4-mannatält och andra modeller av vandringstält och campingtält för olika aktiviteter. Här hittar du allt du behöver för att göra era äventyr i naturen så bekväma och smidiga som möjligt. Beställ ditt fyrmannatält hos Outnorth redan idag och börja planera nästa äventyr!

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!