Familjetält

(37 produkter)

När det kommer till familjetält finns det en rad olika modeller, storlekar och kvalitetsnivåer att välja mellan. Allt från standardtält med plats för sex till personer till riktiga proffstält som rymmer upp till tio personer. Att tälta tillsammans kan vara ett fint och prisvärt sätt att semestra på i Sverige och med ett familjetält kan du lätt få plats med hela familjen utan att behöva trängas. Här finner du tält från bland annat Jack Wolfskin, Hilleberg, Outwell och Bergans. Ta gärna del av vad tidigare kunder har sagt om våra tält under segmentet omdömen/betyg eller skriv en egen recension om ett tält du köpt.

Satsa på kvalitet

Vid längre campingturer ute i friluftslandskap såsom på fjället eller i skogen är det viktigt att du har ett tält som du vet att du kan lita på i alla väder. När du befinner dig långt ifrån civilisationen är ett läckande tält det sista du vill behöva bekymra dig för. Att investera lite extra pengar i ett tält av högre kvalitet är någonting som garanterat kommer löna sig i längden och när det kommer till att husera många personer i samma tält kan det för husfridens skull vara extra viktigt att fokusera på hög kvalitet och tålighet.

Inspirerad av nomader

Utöver klassiska familjetält har vi även nya tält från Hilleberg som har inspirerats av den mongolska Jurtan – en tältliknande byggnad som används av nomadfolk som bostad. Hilleberg - Altai XP Komplett är ett lätt och smidigt tält med högt i tak som fungerar bra som komplement till övriga tält på till exempel en gruppvandring eller som fristående tält. Rymmer tolv sittplatser och minst sex sovplatser.

3- eller 4-säsongstält

Den överlägset mest populära valet av familjetält är 3-säsong tält. De är relativt lätta och utformade för tempererade förhållanden på våren, sommaren och hösten. De har ett bra luftflöde för god ventilation. Korrekt monterat kan 3-säsongstält klara ett skyfall men är inte det bästa valet för hårda stormar, kraftiga vindar eller snö. De har också oftast bra insektsnät som håller krypen bort.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!