Tältkåta

(20 produkter)

En tältkåta är mer än bara ett tält. Med sin höga takhöjd och med utrymme för såväl kamin som brasa erbjuder tältkåtan ett alternativt sätt att campa på. Här har vi samlat tältkåtor samt en rad tillbehör som kan göra din vistelse i kåtan än mer trevlig. Utöver tältkåtor hittar du även här tält som är konstruerade med tältkåtan som inspiration såsom Bergans hyllade Wiglo LT4-tält som är ett stabilt och hållbart familjetält för fyra personer. Se över vårt sortiment och gör sedan er beställning direkt här på hemsidan.

Samlas kring elden

En av de främsta fördelarna med tältkåtan är att det finns möjlighet att elda med kamin eller öppen eld i dem. Detta gör att du kan laga mat, torka kläder och värma upp kåtan enkelt och samtidigt skapa en mysig innemiljö där du kan sitta med dina vänner eller din familj på kvällarna och berätta historier framför brasan. Tältkåtan är det solklara valet för dig som söker efter mer än tak över huvudet – tältkåtan är en samlingsplats och ett rum i sin egen kraft.

Passa underlaget

En tältkåta passar för de allra flesta typer av underlag, så länge det går att fästa pinnar ordentligt i marken. Därför kan de vara svåra att bo i under längre perioder på till exempel kallfjället där det finns risk för stark konstant vind och där underlaget till stor del består av sten. Även i ytterskärgården kan det vara svårt att resa en tältkåta och där rekommenderar vi i stället ett självstagande kupoltält som endast behöver några få markfästande pinnar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!