Pulsklockor

(88 produkter)

Pulsklockor

Pulsklockor och träningsklockor har blivit väldigt populära på senare år, både bland professionella atleter och amatörer inom många olika sporter. Även du som bara tränar på gymmet eller tycker om att jogga kan dra nytta av en högteknologisk pulsklocka på armen när du tränar. Pulsklockan hjälper dig att ha bättre koll på dina prestationer genom att mäta din puls så att du vet när det är dags att öka tempot eller när du kan ta det lite lugnare under träningspasset.

Vad är en pulsklocka?

En pulsklocka är en smart klocka som mäter din puls medan du tränar. De flesta pulsklockor har även andra smarta funktioner för att hjälpa dig nå dina träningsmål, men det är just pulsmätningen som är den viktigaste delen för dig som tränar seriöst. En pulsklocka kan hjälpa dig att hålla rätt puls när du tränar upp din kondition eller tränar för att förbränna stora mängder energi.

Pulsklockor finns i flera olika former; aktivitetsarmband, träningsklockor eller sportklockor, gemensamt för alla dessa är pulsmätningen. Alla, från elitidrottare till de som just börjat träna kan dra nytta av en pulsklocka på armen under träningen. Många klockor har funktioner som visar diagram över din puls under träningspasset och du kan snabbt jämföra olika träningspass för att se när du tränar som mest intensivt. Du får även en överblick över din utveckling och kan se resultaten från din träning svart på vitt.

Olika typer av pulsklockor

Pulsklockor kommer i många olika modeller, alla med olika funktioner anpassade för specifika typer av träning. Du kan hitta pulsklockor för löpare, cyklister, skidåkare och till och med klockor som passar till simträning. Många pulsklockor är dock inte begränsade till en form av träning utan har funktioner som passar många olika typer av träning.

De största skillnaderna mellan de olika modellerna ligger i dess mjukvara, men vissa modeller har även extra tillbehör för mer exakt mätning. De mest professionella pulsklockorna har en pulsmätare som fästs runt bröstet för exakt mätning av puls, syreintag och andra viktiga värden. En del modeller har inbyggd GPS så att du kan se en karta över där du sprungit och se vilket tempo du höll under hela eller delar av träningen. Det finns även många enklare modeller som fokuserar på att räkna antal steg samtidigt som de mäter din puls.

Designa din egen pulsklocka

Nästan alla pulsklockor på marknaden idag kommer med utbytbara armband som du enkelt kan byta ut hemma. En del modeller har ofta klockarmband i standardmått så att du kan använda ett vanligt klockarmband. Andra modeller har en speciell fästanordning som kräver att du köper klockarmband från samma varumärke som pulsklockan. Vilken modell du än väljer hos oss kan du anpassa utseendet på din pulsklocka och byta ut klockarmbandet för att klockan ska matcha din stil.

Pulsklockans olika funktioner

En modern pulsklocka har många avancerade funktioner som hjälper dig med träningen men även under vardagen. Förutom att ha alla funktioner du förväntar dig av en klocka, alarm, stoppur eller datumvisning, kan en pulsklocka även hjälpa dig att vara aktiv i vardagen samt vägleda dig genom olika träningspass. De bättre modellerna håller även koll på din sömn så att du kan se din sömncykel och mäter även stressnivåer under dagen så att du kan se om du har en lugn, balanserad eller stressig dag. Här kan du se några exempel på vad en pulsklocka kan ha för funktioner:

Alla dessa väldigt praktiska funktioner kan hjälpa dig att vara aktiv varje dag, hålla koll på din allmänna hälsa samt hjälpa dig att träna effektivare. De flesta smarta pulsklockor har även en dedikerad app i mobilen där du enkelt kan se statistik och en träningsdagbok för att enkelt se hur bra du sköter träningen.

Tränings- och pulsklockor från marknadsledande varumärken

Hos Outnorth hittar du allt du behöver för en aktiv livsstil. Våra pulsklockor kommer från några av marknadens ledande tillverkare av smarta träningsklockor och pulsklockor. Välj en klocka från bland annat Garmin, Fitbit, Polar och COROS. Här kan du hitta träningsklockor och pulsklockor herr och dam. Oavsett om du vill börja ta din träning seriöst eller om du vill ge bort en fin present till din träningstokiga vän eller partner kan du hitta en fin pulsklocka hos oss.

Köp din pulsklocka hos Outnorth

Vi har pulsklockor och träningsklockor som kan hjälpa dig att nå dina träningsresultat och leva ett hälsosammare liv. Med de många smarta funktionerna får du inte bara en klocka som är praktisk när du tränar, du får en personlig PT som du har med dig hela dagen. Få påminnelser om att röra dig när du suttit still för länge och se hur du sovit under natten.

Med en pulsklocka blir träningen roligare och mycket effektivare. Hos Outnorth hittar du många olika modeller med varierande design och utseende. Ersätt din vanliga klocka med en smart pulsklocka och börja ta din träning mer seriöst. Köp din pulsklocka hos Outnorth för att få fri frakt och 30 dagars öppet köpt. Välkommen till Outnorth - välkommen till ett aktivare liv.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!