Solcellsladdare

(13 produkter)

Bara för att man är en friluftsmänniska behöver man inte undvika all teknologi. En bra GPS har länge varit en del av utrustning för många ut på vandringlederna. Idag ser vi att man mer och mer skippar de dyra GPSerna mot deras egen mobil som kan göra samma sak. Fast en mobil har inte batterikraften för längre stunder av navigering men har istället en hel del imponerande appar. Det är där Solcellsladdare och batteripack kommer in.

Solcellsladdare eller Batteripack

I många fall kan det vara bättre med ett externt batteri som laddas upp i hemmet eller genom en solpanel. Ett externt batteri som har ungefär samma storlek som din smartphone ger ca fyra till fem fulla laddningar av din smartphone. De fungerar när som helst på dagen (inte bara när solen skiner ) och är oftast betydligt billigare men skrymmande och tunga. Om du kommer att vara utan ström under fyra dagar eller mer kommer en solcellsladdare sannolikt ge dig mer. Men för de flesta helgvandringar kan ett externt batteri vara det logiska valet. Den ultimata lösningen kan vara att para ihop en panel med ett externt batteri. Det hela handlar om vad du behöver driva och hur länge du kommer att vara utan ett vägguttag.

Solcellsladdares effekt

En 4 eller 5 watts panel fungerar bra för små handhållna enheter, såsom en enklare mobiltelefon eller mp3-spelare. Men många smarta telefoner som iPhone (särskilt de senaste modellerna) är extremt strömkrävande, de kräver nästan lika mycket som en iPad eller surfplatta. I allmänhet behöver du minst en 7 watts panel för att vara säker på att du kan ladda de flesta smarta telefoner.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!