Skidglasögon

(240 produkter)

Skidglasögon är ett måste för alla som åker skidor eller snowboard. Skidglasögon, eller goggles som de även kallas, skyddar mot såväl kyla som vind och förhindrar även att ögonen tåras, vilket annars lätt kan skymma sikten. Dessutom skyddar skidglasögonen dig från solens starka UV-strålar som kan skada ögonen då solens strålar förstärks genom reflektionen i snön.

Goggles för alla väderförhållanden

Det finns olika färger på linsen som passar olika bra beroende på vädret. En gultonad lins hjälper exempelvis till för att höja kontraserna på omgivningen, vilket är till en stor fördel när det är mulet väder ute. En orange lins är den mest allsidiga linsen då den oftast fungerar bra i de flesta situationer, oavsett väder. Men om man åker mycket när det är mörkt ute ska man istället investera i ett par Goggles som har genomskinlig lins då det i princip är den ena linsen som släpper in tillräckligt med ljus för att underlätta åkning i mörker.

Hitta rätt skidglasögon

Att hitta rätt skidglasögon är inte alltid det lättaste då det finns en mängd olika faktorer som man bör ta hänsyn till innan man bestämmer sig för vilket par man ska köpa. Hur bra skyddar dem mot imma?  Hur pass slagtåliga är dem? Hur väl skyddar dem mot snö och vatten? Och såklart, vilken färg på linsen ska jag ha?

På flera av våra modeller finns det en möjlighet att byta ut linsen efter behov. Vilket är bra för dig som åker mycket och som är medveten om att vädret snabbt kan slå om och att du då kommer uppskatta möjligheten att själv kunna välja färg på dina linser.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!