Kikare

(22 produkter)

En kikare är ofta en trogen följeslagare för den som gillar att vistas mycket ute i naturen och som gärna vill kunna komma nära skogens djur, utan att störa och skrämma iväg dem. I vårt sortiment har vi samlat kikare som lämpar sig för olika typer av användningsområden. Vi har bland annat kikare som lämpar sig extra bra för jakt, fågelskådning och uteliv från kända tillverkare som exempelvis Barska, Silva och Bushnell. Kikarna återfinns i en mängd olika utföranden och prisklasser, allt för att du ska kunna hitta en kikare som passar dina behov men även din plånbok.

Val av kikare

Hur kikaren ska användas avgör naturligtvis valet av kikare. Förstoringsgrad, ljusstyrka, fukttålighet och vikt är viktiga saker att tänka på. En kikare som upplevs tung och klumpig blir oftast liggande hemma och fyller sällan någon användbar funktion. Om du ska ut och resa eller fjällvandra och behöver packa lätt ska du definitivt satsa på en liten och lätt minikikare. Men om du istället ska vistas ute på sjön eller spana på fåglar så behöver du oftast en större och lite tyngre kikare som har en högre förstoringsgrad för att kunna nyttja den optimalt.

Om du vistas mycket i fuktiga och regniga miljöer ska du absolut investera i en vattentät kikare som är fylld med kvävgas. Kvävgasen gör nämligen att kikaren klarar av vattentryck ned till cirka 3 meters djup utan att mekaniken eller optiken skadas.

Skötselråd

För att din nya kikare ska hålla sig under en lång tid framöver är det viktigt att du sköter om den på bästa sätt. Ta därför alltid för vana att rengöra linserna efter du använt den och det gör du lättast genom att använda dig av en ren duk eller ett så kallat optikrengöringspapper. Om du har råkat få fettfläckar på optiken rengör du det enklast med vatten och några droppar alkohol. Tänk även på att alltid förvara din kikare torrt och svalt för att undvika stora temperaturväxlingar som annars kan komma att skada optiken.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!