Friluftskök

(171 produkter)

På Outnorth finns ett stort utbud av olika sorters stormkök och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Det finns några frågor att ställa sig innan man väljer kök – vilka platser man oftast reser till eller vilket typ av äventyr köket ska tas med på. Vilken form av bränsle som funkar bäst för äventyrets förutsättningar och hur lätt eller kompakt köket behöver vara för att kunna tas med. När du har funderat och fått svar på dessa frågor har du bra riktlinjer för vilket stormkök som funkar för dig.

Välj rätt stormkök

Här hittar du stormkök i olika utseenden och storlekar från varumärken som Primus, Optimus, Trangia och MSR. En del kräver mer plats i packningen än andra. Bland sortimentet hittar du även tändanordningar och stormkök som inte eldas av flytande bränsle utan av ved och pinnar. Behöver du ett kök för vinteraktiviteter rekommenderar vi dig att välja ett stormkök som drivs av bränsle som bensin och fotogen, då klarar det av att brinna trots väder och vind.

Vill du köpa ett kök som fungerar oavsett årstid är ett flerbränslekök att föredra. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av mat du vill laga och välja kök som möter dina förväntningar och krav.

Laga mat vart du vill

Med stormkök kan du laga mat vart du vill, när du vill, vilket ger dig en enorm frihetskänsla. Det är viktigt att du lär känna ditt stormkök genom att öva på hur den fungerar innan du ger dit ut på äventyr. Det kan vara förödande i mycket kallt väder medett stormkök som inte går igång.

Underhåll av friluftskök

Det är viktigt att du tar ordentligt hand om, rengör och förvarar köket väl. Först och främst, gör ditt absolut bästa för att hålla friluftsköket rent. Ibland är det svårt när du är ute och vandrar och inte har tillgång till en massa vatten men försök åtminstone att rensa bort eventuella matrester och fett så fort du kan. Om du får mat i brännaren, rengör den så snart som spisen svalnar. Om inget annat anges kan friluftsköket rengöras med varmt vatten och diskmedel. Torka av friluftsköket så att det inte rostar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!