Frystorkad Mat

(123 produkter)

Långa äventyr i vildmarken börjar med ordentlig förberedelse och planering. En av de viktigaste sakerna att packa med sig är mat och vatten och det finns inga bättre alternativ när det kommer till matsäck för friluftsäventyr som frystorkad mat.

Med dessa moderna och goda maträtter i praktiska förpackningar behöver du bara lite vatten och en lägereld, ett stormkök eller annan värmekälla för att förbereda en utsökt måltid ute i vildmarken. Här hittar du vårt sortiment av frystorkad mat, billigt, praktiskt och riktigt gott under bar himmel.

Vad är frystorkad mat?

Frystorkad mat, som ibland kallas torrmat eller friluftsmat, är maträtter som torkats till en temperatur på minus 50 grader samtidigt som lufttrycket har sänkts till väldigt låga nivåer. Detta gör att isen i maten förångas och lämnar maten.

Detta gör man för att ta ut all vätska ur maten och leder till att den färdiga produkten är en torr och förminskad version av maträtten, med extremt lång hållbarhet och väldigt låg vikt. Detta gör frystorkad mat till ett mer praktiskt alternativ till konservburkar som är tyngre, men kräver att du tillsätter vatten till maten innan den går att äta.

Ta med frystorkad mat på utflykten

Frystorkad mat är inte bara praktiskt om du ska spendera flera dygn ute i vildmarken. Dessa praktiska måltider passar även utmärkt som matsäck till dagsutflykten eller som en snabb och lättlagad maträtt på campingen eller i skidstugan.

Ska famlijen ut och vandra i fjällen? Behöver ni ha med er mat som varken väger mycket eller riskerar att bli dålig i värmen? Frystorkad mat är den bästa lösningen för friluftsäventyret, oavsett vilken sorts aktivitet och hur länge ni är ute i vildmarken.

Torrmat i många varianter

Tack vare modern teknologi och ett växande friluftsintresse hos svenskarna finns idag torrmat i mängder av olika alternativ och för alla smaker. Välj mellan allt från klassiska friluftsrätter som soppor och bönor till mer nytillkomna alternativ som thaikyckling och pastarätter. Här är ett par exempel på andra frystorkade maträtter du kan beställa hos oss:

Idag finns torrmat som passar perfekt till både frukost, lunch, middag och efterrätt. Testa till exempel frystorkat äggpulver som ersätter vanliga ägg i all sorts matlagning. Blir du sötsugen ute i naturen kan du snabbt och enkelt tillaga en chokladmousse eller en simpel variant på en äppelpaj. Du har massor av valmöjligheter och hos Outnorth hittar du frystorkad mat som passar alla situationer.

Frystorkad mat från ledande varumärken

Vårt sortiment av frystorkad mat och torrmat kommer från kända varumärken som levererar kvalitet och god smak. Vi har frystorkade maträtter från varumärken som bland annat:

Vi har ett noga utvalt sortiment av goda maträtter som håller riktigt länge och ser till att du blir mätt och belåten, oavsett vilken sorts friluftsäventyr du beger dig ut på.

Frystorkad mat med extremt lång hållbarhet

Frystorkad mat är inte bara smidigt att ha med sig på äventyr i vildmarken. Tack vare den otroligt långa hållbarheten och att maten går att förvara praktiskt taget var som helst, är dessa smidiga måltider även perfekta att ha hemma i köket. Ta fram matpåsen, värm lite vatten på spisen och vips så har du en färdig måltid att njuta av.

Perfekt i krisförrådet

Frystorkad mat är bra att ha hemma i förberedelse för eventuella kriser som kan begränsa hur mycket mat som är tillgängligt för allmänheten eller i extrema fall då man inte kan gå ut och handla mat som vanligt. Om du har tänkt sätta ihop ett krisförråd är mat och vatten A och O och genom att ha ett lager med frystorkad mat behöver du inte oroa dig över att vara utan något att äta. Kom även ihåg att ha första hjälpen-utrustning, filtar och ficklampor i krisförrådet.

Beställ frystorkad mat hos Outnorth

Hos Outnorth hittar du allt för friluftslivet. Vi har ett sortiment med allt du behöver för att du enkelt och bekvämt ska kunna äta gott, oavsett vilken sorts aktivitet du föredrar att syssla med. Så länge du är väl förberedd kan du tackla alla situationer i det vilda, och med våra produkter kan du göra allt mycket enklare.

Beställ god och lättlagad frystorkad mat hos oss och packa ner dina utsökta måltider i ryggsäcken tillsammans med ett stormkök och en riktigt bra kniv. Du hittar allt detta, och mycket mer, hos oss. Allt från välkända varumärken som prioriterar kvalitet lika högt som vi prioriterar att våra kunder är nöjda. 

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!