Muggar & Glas

(132 produkter)

Kåsan är ett klassiskt inslag i friluftsaktiviteter, en praktisk mugg eller serveringsskål som är enkel att packa med och lätt att dricka eller äta ur. I fornsvenskan hette den kausa, idag uttalar vi ordet kåsa men på vissa dialekter även kausa eller kosa. Samerna har använt kåsan i århundraden, bland annat som slev. Det sägs att Gustav Vasa hämtade två kåsor från skattkammaren och gav som gåva till den ryske storfursten. Med andra ord är kåsan en del av vårt svenska kulturarv och ett fantastiskt redskap.

Muggar och kåsor

På Outnorth har vi samlat olika modeller av kåsor och muggar, perfekta att ta med på friluftsäventyret. Här hittar du kåsor och muggar från varumärken som Kuplika, Wildo och Primus. Vi har fler modeller av den klassiska kåsan i trä. Vill du ha en kåsa i 100 procent trä ska du spana in Kåsa Snobbig av Other som rymmer 10 centiliter dryck och är gjord i kinesisk björk. Ett annat alternativ är 21 Cup från Kuplika. En klassisk kåsa gjord av 50 procent träfiber och 50 procent plast. På grund av denna materialblandning är kåsan stabil och enkel att rengöra. I sortimentet finns såklart kåsor helt av plast i olika färger och utföranden.

Föredrar du klassisk mugg istället för kåsa kan du välja bland varumärken som Primus, Relags och Handpresso. Du hittar flera olika muggar i olika material, färger och former. Välj den som passar dig bäst!

Njut av varm dryck utomhus

Njut av varm dryck på din favoritplats, kanske på en klippa i skärgården vid solnedgången. Vi gör det möjligt för dig att sippa på din favoritdryck vart du vill, det finns inga begränsningar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!