Gaskök

(58 produkter)

När du ska spendera en hel dag på fjället är ett gaskök det perfekta redskapet att ta med för att laga mat eller koka kaffe. Gaskök är effektiva, tysta, prisvärda och fungerar utmärkt när du vill ha ett kök enkelt att manövrera. På Outnorth kan du välja bland gaskök från välkända varumärken som Primus, MSR och Optimus.

Skillnaden mellan toppmonterad och spider-modell

Här hittar du toppmonterade-kök och så kallade spindelkök. Skillnaden mellan dessa två typer av gaskök är att det toppmonterade-köket har gastuben fastmonterad i botten och byggs på höjden med kastruller, medan gastuben till spindelköket står separat bredvid med en slang mellan gasen och brännaren. Spindelköket är något mer effektiv om du ska på snöiga äventyr, då den har en förbrännare som värmer upp gasen. Ett tips är att ha gasen innanför jackan så att den är varm, det underlättar vid kalla väderlekar. De flesta modeller är enkla att tända då de är utrustade med piezotändare. Du skruvar bara på gasen och trycker på en knapp som genererar gnista så är köket igång. Du bör ändå alltid ta med dig tändare eller tändstickor när du är på äventyr, ifall piezotändaren mot förmodan skulle haverera.

Välj modell efter äventyr

Vi rekommenderar dig att välja ett gaskök som stämmer överens med ditt äventyr. Ska du gå långt behöver du lite packning, välj då ett gaskök som får plats i små utrymmen. Ska du campa och tar bilen till campinglägret kan du ta med dig ett lite mer avancerat gaskök. Här hittar du kök för olika tillfällen, passar inte gaskök för dig kan du kolla in våra övriga stormkök som finns på Outnorth.Allmänna tips om gasolkök

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!