Multifuelkök

(5 produkter)

Det bästa alternativet till ett utomhuskök på vintern är ett multifuelkök/flerbränslekök. Med ett bra friluftskök kan du med största säkerhet äta en näringsrik måltid på fjället trots snö och kyla. Är du ofta på äventyr under vinterhalvåret rekommenderar vi dig att driva friluftsköket med bränsle som bensin och fotogen. Vill du använda köket på sommarhalvåret fungerar en blandning av propan och butan utmärkt. Det smarta med flerbränslekök är att du kan välja vilken typ av bränsle du ska driva det med beroende på säsong.

Undvik jobbiga situationer

Nyckeln till ett välsmakande mål mat på fjället är hanteringen av fritidsköket. Lär dig hur ditt kök fungerar. Vid felhantering kan utomhuskök lätt haverera vilket kan bli ödesdigert på en iskall vintertur. Tips för att lära känna ditt kök är att träna – ta med dig köket på kortare turer, koka spagetti eller kaffe - övning ger färdighet! På Outnorth hittar du multifuelkök/flerbränslekök från varumärken som Primus, Optimus och MSR.

Välj rätt utomhuskök för dig

Fundera över vilka typer av äventyr du ska ha med köket och välj därefter en passande modell. I sortimentet hittar du olika typer av kök beroende på vilken bränslemetod som passar dig. Här hittar du lite mer avancerade och större kök men även mindre enklare varianter. Tänk på att alltid placera köket på ett stabilt underlag så att inte kastrullen tippar och ta bort alla material som kan tänkas fatta eld som exempelvis dunjackor och sovsäckar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!