Pannlampor

(39 produkter)

Slipp begränsningar och använd pannlampa

Oavsett om du ska ut och vandra, springa, cykla eller rida behöver du inte vara begränsad till dagsljus om du väljer att använda dig av en pannlampa som lämpar sig för ditt ändamål. Har du arbetsuppgifter där du arbetar med båda händerna och befinner dig samtidigt där det är mörkt kan det vara en klar fördel att använda dig av en pannlampa. Istället för att hålla en ficklampa i ena handen så kan du jobba fritt med båda dina händer.

Vad skiljer pannlampor åt?

Pannlampor finns in mängder av varianter. Det som framför allt skiljer pannlamporna åt är att de har olika ljusstyrkor. Men det skiljer även en del på tekniken, vissa lampor klarar själva av att justera ljusstyrkan efter hur mörkt det är. Ljuskäglan är också något som skiljer pannlamporna åt, en del har en bred ljusstråle och andra har en smal. I många fall kan du ställa in ljuskäglan antingen via en fokuseringsring eller via en knappfunktion som finns på pannlampan. Större och kraftigare pannlampor har i många fall ett större batteripack som du behöver förvara på annat ställe som i ryggsäcken eller i ett hölster. Det skiljer sig även på pannbanden som lampan sitter fäst vid och det är där en smaksak vad du gillar. Ibland kan det kännas skönt att har ett extra band över huvudet så att det känns som den sitter mer på plats vid löpning. Vissa pannlampor har snabbfästen som gör att du lätt kan flytta lampan från pannbandet till cykelhjälmen eller till styret för att dra två exempel.

Vilken pannlampa ska du då välja?

Det beror lite på ändamålet och plånboken. Ska du bara ut och promenera med hunden behöver du verkligen inte slå till på någon pannlampa med extremt bra ljusstyrka om du inte vill det förstås. Är det däremot så att du ska hålla på med någon mer fartfylld aktivitet i skogen kan det vara bra med ett kraftigt ljus så att du får en längre och/eller bredare sikt. Det du också ska tänka på är batteriets kapacitet, ska du utföra en längre aktivitet så behöver du välja en pannlampa som har en bra batterikapacitet. Ska du ha din pannlampa när du cyklar kan det vara en fördel om det går att fästa den på hjälmen eller styret. Det finns helt enkelt en del frågor att ta ställning till när du väljer din pannlampa.
I Outnorths sortiment hittar pannlampor i alla prisnivåer med olika ljusstyrkor och batteritider. Du hittar pannlampor från flera kända varumärken som Petzl, Silva, Black Diamond och Urberg.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!