Impregnering & Tätning

(20 produkter)

Impregnering skyddar och tätar din utrustning så att den klarar hårda och blöta förhållanden.

Med rätt impregnering skyddar du dina skor och kläder mot väta och genom att ta väl hand om din utrustning ökar du livslängden på den. Impregnering och andra typer av vårdmedel är viktigt för att din utrustning ska hålla längre och inte förstöras under ett blött äventyr.

I vårt sortiment finns olika slags impregnering som exempelvis spray, vax, eller andra typer av impregneringsmedel. Huvudfunktionen är ungefär densamma för alla typer, nämligen att vara vattenavstötande. Användningsområdena skiljer sig däremot, så se till att använda rätt typ av impregnering beroende på vad du ska använda det till, samt till vilket material.

Vi har ett stort utbud av olika miljövänliga vårdmedel. Allt för att du ska kunna skydda din utrustning på ett hållbart sätt och med gott samvete kunna ta det med ut i naturen.

Använd rätt impregnering beroende på vad som ska skyddas

Det finns en mängd olika typer av impregnering och skydd på marknaden och det är viktigt att använda rätt typ anpassat för det material som ska behandlas.

Gore-Tex är från början skyddat av en speciell typ av impregnering som är vattenavstötande. Efter lång eller hård användning kan skyddet försämras och behöva förbättras. Detta märker du på att plaggets förmåga att stöta ifrån sig vatten försämras. Det går då att impregnera plagget för att det ska återfå sin ursprungliga funktion med impregnering anpassat för Gore-Tex material.

Förutom klassisk impregnering till skor och kläder erbjuder vi även skyddande produkter för olika typer av utrustning. I vårt utbud hittar du allt från impregnering med UV-skydd för tält till gummispackel för tätning av exempelvis gummistövlar.

Viss impregnering behöver aktiveras

Vissa typer av impregnering behöver aktiveras. Exakt hur du gör det beror på fabrikat och användningsområde, läs alltid beskrivningen som är angiven på förpackningen.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!