Kompasser

(20 produkter)

En kompass är ett praktiskt och användbart hjälpmedel för navigation. Vanligen består den av en magnetisk nål som kan roterar fritt runt en axel. Den ena änden pekar då alltid mot norrmagnetiska sydpolen och den andra mot södermagnetiska nordpolen. Runt nålen finns en graderad ring för att kunna bestämma andra riktningar.

Den finns många olika typer av kompasser. Den vanligaste typen av kompass som används vid vandring eller bär- och svamplockning är någon form av orienteringskompass. Kompassen är ofta gjord av en genomskinlig plastskiva som har en kurspil och ett vridbart kompasshus som visar nordlig riktning. Vid användning vrider man kompasshuset till vald kurs och när nålen centreras över kompasshusets nordmarkering visar kompassens kurspil dig riktningen på det utsatta målet.

Kompasser för vandring och orientering

För den som gillar att vandra i skogen eller uppe i fjällen kan det vara praktiskt att ha med sig en kompass, och för en person som sysslar med orientering är kompassen ett måste. Med hjälp av en bra kompass kan du snabbt och enkelt navigera genom att kompassen ger dig en rak och klar syn på väderstrecken. När du sedan har koll på väderstrecken kan du enkelt och snabbt orienters kartan i rätt riktning.

Beställ din nya kompass online

En kompass är ett givet verktyg för en person som älskar att vistas ute i naturen, oavsett om man ska vandra, plocka svamp eller orientera. Vi på Outnorth har därför tagit in några av de absolut bästa kompasserna på marknaden från ledande tillverkare i en mängd olika utföranden. Vi erbjuder bland annat handledskompassar och tumkompasser som du snabbt och enkelt kan beställa hem online.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!