Vandringsstavar

(66 produkter)

Vandringsstavar, eller trekkingstavar som de också kallas, har blivit en allt mer vanlig syn ute på vandringsleder och i skogen. De ger ett bra stöd vid långa vandringar och sparar en del av ryggens belastning genom att fördela trycket från ryggen ut på armarna. De är även bra i nedförslut då de skonar knäna från alltför hög belastning samt ger dig extra balans så att du inte ramlar. Här har vi samlat en rad olika vandringsstavar i en mängd olika modeller från några av de ledande aktörerna på marknaden såsom Helinox, Black Diamond, MSR och Urberg.

Hitta rätt längd

För att få ut så mycket som möjligt av dina vandringsstavar är det viktigt att du ställer in dina stavar på rätt längd. De flesta av de vandringsstavar som du hittar hos oss går att justera på längden för att de ska passa optimalt för varje enskild individ. Staven har rätt längd när den vilar lätt på marken och din armbåge är i nittio graders vinkel då du håller i handtaget. När du har hittat rätt längd på staven kan du använda den för att ställa in längden på den andra så att du är säker på att de har samma längd.

Aluminium eller kolfiberstavar

Frågan om aluminium eller kolfiber är ständigt aktuell, inte bara när det kommer till vandringsstavar utan även när det gäller cyklar, stativ med mera. I slutändan är det främst en fråga om tycke och smak. Aluminiumstavarna väger något mer än kolfiberstavarna men kompenserar detta genom att ge ett stabilare och mer stryktåligt intryck. Kolfiberstavarna kostar något mer men är lättare och något spänstigare än aluminiumstavarna.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!