SUP

(7 produkter)

SUP – Stand Up Paddling

SUP (Stand Up Paddling) har blivit alltmer populärt på sistone och är ofta det första steget till andra vattensporter för många nybörjare. SUP är ganska likt vågsurfing men istället för att förlita sig på vind och vågor står man upp på brädan och använder en paddel för att paddla sig fram. Detta gör att du kan paddla på din SUP i nästan vilket vatten som helst, som till exempel i sjöar och åar. SUP brädor är dessutom större än traditionella surfbrädor vilket gör det lättare att hålla balansen när man står på brädan.

SUP – En vattensport för alla

Man kan jämföra SUP med kajakpaddling, men istället för att sitta ned i en kajak står man upp på en bräda. Den låga svårighetsgraden och att du kan paddla på SUP i din närmaste sjö gör SUP till en vattensport som nästan alla kan testa. SUP är populärt på grund bland annat följande anledningar:

Vad behöver man för att börja med SUP?

Du behöver inte köpa massor av utrustning för att börja med SUP. Allt som behövs är en SUP bräda med fångstrem, en paddel och gärna badkläder. Sedan är det bara att ta sig till närmaste sjö eller hav och börja paddla. Många nybörjare väljer helst en allroundbräda och köper ibland till en stol. Det är lättare att sitta ner och paddla innan man blivit bra på att hålla balansen på brädan. Det finns även modeller som är avsedda för racing och paddling i vågor. Racingbrädor är, som namnet låter, snabbare brädor för dig som vill att det ska gå fort. Vågbrädor är istället designade för att göra det lättare att svänga och manövrera på vågor. SUP brädor finns både som styva brädor, som ser ut som surfbrädor, och uppblåsbara modeller som är lättare att transportera. Du kan läsa om våra SUP brädor på respektive brädas produktsida.

Välj rätt storlek på din SUP bräda

Måtten spelar stor roll när man väljer en SUP bräda. Längre brädor glider lättare över vattenytan och är ett bra val om du ska paddla långa avstånd. Bredare SUP brädor är stabilare och är perfekta för nybörjare som behöver hjälp med att hålla balansen. Korta brädor passar paddling i hav bäst, då den mindre storleken gör det lättare att styra brädan på vågorna.

SUP tillbehör

Att börja med SUP är enkelt eftersom du inte behöver särskilt många tillbehör för att komma igång. Förutom en SUP bräda behöver du en paddel för att kunna ta dig fram över vattnet. Dessa kommer i olika material och längder. Paddlar i plast är billigare men lite tyngre medan paddlar i kolfiber är lite dyrare men väger väldigt lite. Du behöver även en rem som fästes på din SUP bräda och runt ditt smalben. Remmen ser till att brädan inte flyter iväg om du skulle ramla av. För att göra transport av brädan lättare kan du även montera ett takräcke på bilen där du kan fästa din SUP bräda.

SUP – En rolig vattensport för hela familjen

Bor du nära en sjö eller havet och vill testa en rolig vattensport? Då är SUP förmodligen ett utmärkt val. SUP är en vattensport som är väldigt enkel att komma igång med och något som nästan alla kan börja med. Hos Outnorth hittar du både högkvalitativa SUP brädor, paddlar och alla tillbehör som behövs för att du ska komma igång och paddla. Ta steget in i vattensport och beställ din SUP utrustning hos oss redan idag.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!