Alpinskidor

(28 produkter)

När du ska köpa nya alpinskidor finns det olika typer av skidor att välja mellan som lämpar sig olika bra beroende på vilket typ av åkning du är ute efter. Om du exempelvis föredrar att åka i pistade backar är ett par carvingskidor bäst lämpade då de är väldigt lättkörda på fast underlag. Men om du istället gillar att åka utför de preparerade backarna ska du istället satsa på ett par all-mountain skidor som är en form av allroundskida som även fungerar utmärkt i pudersnö.

Hos oss Outnorth kan du hitta olika varianter av alpinskidor från olika kända tillverkare i olika prisklasser som passar både herrar, damer och juniorer.

Att välja rätt längd på skidorna

Vilken längd du ska ha på skidorna kan ibland vara lite klurigt då det inte finns någon standarmall för vilken skidlängd som är bäst för just dig. Här spelar saker som åkkänsla och erfarenhet en större betydelse. Som regel kräver oftast längre skidor mer erfarenhet men kan i gengäld ge bättre balans i luften och högre fart. Är du inte så van att stå på ett par skidor är istället ett par kortare skidor att föredra då de oftast är väldigt lättanvända. Men ska vi ändå hänvisa till en ungefärlig längd som fungerar bra så kan man säga att vanliga backskidor bör vara cirka 10-15 cm kortare än åkaren.

Längdstyvhet på dina alpinskidor

När man väljer vilken styvhet man ska ha på sina skidor finns det även här några saker att ta i beaktning. Mjukare skidor i längdriktningen är lättare för nybörjare och andra som kör med låg och normal fart, men kan upplevas som ostabila i högre fart. Skidor som är styvare på längden är tyngre att svänga med men blir i gengäld mycket stabilare i hög fart. Därmed passar de bättre för erfarna skidåkare.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!