Valla

(105 produkter)

Det vanligaste felet är att man krånglar till vallningen och gör det betydligt svårare än vad det i själva verket är. Det bästa är oftast att prova sig fram och anpassa sin vallning efter vilket typ av snö som ligger på backen samt vilken temperatur som råder.

Hos oss på Outnorth hittar du alltid flera olika varianter av skidvalla från populära tillverkare som Swix, Rode och Rex som lämpar sig för såväl nysnö, fuktig snö som äldre grovkornig snö.

Fästvalla och glidvalla

Genom att använda en fästvalla får du bra fäste mellan skidorna och underlaget när du skjuter ifrån. Det viktigaste att tänka på när man vallar med fästvalla är att man endast lägger den på skidornas spann, det vill säga den del av skidorna som enbart är i kontakt med underlaget vid frånskjut. För att kunna få riktigt bra glid framåt kan du även använda glidvalla som förhindrar att åkningen blir tung och krävande.

Valla rätt – några användbara tips

Skidorna skall ha ett spann som är anpassad för din vikt, uppmärkt med tydliga streck på sidorna, så du ser vart du ska valla. Därefter är det bra om du har en plats där du kan spänna fast skidorna ordentligt när du lägger på vallan. Är det första gången du vallar är det bra att be någon kompis om hjälp som redan har lite koll på hur du ska gå tillväga. Annars är det bästa sättet att helt enkelt prova sig fram och se vad som fungerar bäst. Kom bara ihåg att låta skidorna svalna ordentligt innan du ger dig iväg ut i skidspåret.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!