Alpinpjäxor

(57 produkter)

Ett par bra slalompjäxor är förmodligen den viktigaste komponenten i din skidutrustning. Det finns få saker som kan förstöra en dag i backen på samma sätt som ömmande fötter från ett par pjäxor som inte sitter rätt på foten. Därför har vi samlat lite praktiska tips för dig att läsa igenom innan du beställer hem dina nya slalompjäxor från oss på Outnorth.

Hitta dina alpinpjäxor

Det första du bör göra är att rannsaka dig själv och sedan klassificera dig själv som skidåkare, är du nybörjare, amatör eller en van åkare? Är du en rutinerad skidåkare kommer du att behöva en pjäxa med högre flexvärde. Detta för att pjäxan ska klara av kraftöverföringen till skidan när du lägger tryck på pjäxan och skidan genom svängen.

Är du en mer lekfull åkare och föredrar att hänga en del i skidparken ska du satsa på en något mjukare pjäxa medan du som föredrar en väl preparerad pist bör satsa på en mer stabil och styv pjäxa.

Hitta rätt storlek

Att köpa alpinpjäxor över nätet är inte mer komplext än att köpa dem i butik då storlekarna är angivna i Mondo-storlekar vilket motsvarar centimetermått invändigt. För att ta reda på dina exakta mått är det enklast att ta fram ett papper och en penna. Därefter ställer du dig mot en vägg och på pappret och gör en markering bakom hälen och där dina tår slutar och mäter avståndet. Sedan tittar man även på lästbredden, som är den bredaste punkten på pjäxan och jämför den med den bredaste delen av ens fot för att avgöra om man har en smal, medel eller bred fot.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!