Längdskidor

(9 produkter)

Letar du efter ett par perfekta längdskidor? Hos Outnorth har vi ett noga utvalt sortiment av längdskidor, både för vuxna och för barn. Här hittar du längdskidor i en mängd olika prisklasser och modeller. Oavsett om du ska köpa längdskidor för första gången eller är en riktig skidveteran kan du hittar de perfekta skidorna här.

Vi har även ett brett utbud av tillbehör som rör längdskidåkning. Köp dina pjäxor, skidfodral, solglasögon och längdskidstavar hos oss och var redo när skidsäsongen är här. Hos Outnorth hittar du högkvalitativa produkter från populära varumärken för alla utomhusaktiviteter.

Välj rätt längdskidor för dig

Drömmer du om att flyta fram på skidspåret med ett perfekt glid? Oavsett om du tränar inför vasaloppet, en lokal tävling eller bara åker längdskidor för skojs skull kan du hitta allt du behöver i vår webbutik. Ska du köpa längdskidor eller ett helt längdskidpaket kan vi hjälpa dig med det.

Vilken längd ska dina längdskidor ha? Svaret baseras på både din längd och din vikt. En generell regel är att välja längdskidor som är 20 cm längre än din kroppslängd. Du kan även välja längre skidor om du vill. Väljer du längre skidor blir skidåkningen mer stadig men du får sämre manövreringsförmåga.

På varje produktsida kan du välja din längd, vikt, skostorlek och åkförmåga för att få hem skidor med korrekt monterad bindning. För en liten kostnad kan du även lägga till mättning och glidvallning samt välja vilken typ av bindning du vill ha.

Längdskidor från populära märken

Vårt utbud av längdskidor kommer från populära märken som är kända för sin höga kvalitet. Vi har valt ut vårt sortiment noggrant för att du ska kunna hitta högkvalitativa produkter som hjälper dig att prestera under tävlingar eller njuta av dina fritidsaktiviteter. Här kan du välja längdskidor från varumärken som bland annat:

Vi har även alla skidtillbehör du behöver när du tränar eller tävlar.

Längdskidor för alla åldrar

Längdskidåkning har historiskt sett varit en vuxen sport men på senare år har vi sett att även yngre atleter har börjar åka längdskidor. Sporten har blivit mer populär bland både barn och tonåringar och det kan därför vara kul för hela familjen att börja åka längdskidor tillsammans.

Du kan köpa längdskidor till barnen och komplettera med ett längdskidpaket med pjäxor, sportglasögon och skidstavar så att ni kan börja motionera tillsammans. Det är lättare att lära sig att åka längdskidor än utförsåkning, vilket gör det lättare att komma igång, även för yngre barn.

Vad behöver jag för att åka längdskidor?

Du behöver självklart lite mer utrustning än själva skidorna för att åka längdskidor. Du behöver framförallt pjäxor och stavar. Varje modell av längdskidor passar specifika pjäxor. Pjäxor ska helst sitta på fötterna som löparskor. Om du åker i ett lugnt tempo kan du välja vadderade pjäxor som håller fötterna varma, men om du tränar hårt för att tävla bör du välja ett par tunnare pjäxor.

När du väljer skidor i vår webbutik kan du även lägga till bindningar, där pjäxan fästs när du åker. Genom att fylla i din vikt, längd och åkförmåga och lägga till bindningar innan du beställer kan vi montera bindningen rätt för just dig.

Utöver detta behöver du även ett par längdskidstavar. Stavarna behöver vara lätta och styva för att hjälpa dig med stöd och kraft när du åker. Även stavarnas längd beror på hur lång du är. Längdskidstavar bör gå upp till axlarna. När du beställer längdskidstavar hos oss kan du välja mått på produktsidan innan du slutför din beställning. Handtaget kan vara i olika material, oftast plast eller kork. Handtag i kork hjälper till att hålla dina händer torra genom att transportera fukt.

Om du är osäker på vilka tillbehör du bör välja kan du kontakta oss på mail. Vår kundtjänst hjälper dig gärna med att välja rätt kombination av skidor och tillbehör.

Beställ längdskidor från Outnorth

Hos Outnorth hittar du olika modeller av längdskidor och kan välja längd och få hjälp med att anpassa monteringen av bindningen efter dina personliga behov. Vi har ett brett sortiment av längdskidtillbehör som pjäxor, stavar och skidfodral, så att du kan köpa ett komplett längdskidpaket i vår webbutik.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!