Förlängt öppet köp t.o.m. 5/1 2024

Längdskidstavar

(34 produkter)

När du stakar dig fram på längdskidorna underlättar det om längdskidstavarna fungerar felfritt. Hos oss på Outnorth hittar du därför alltid skidstavar av hög kvalitet från välkända varumärken i olika prisklasser. Du hittar bland annat tillverkare som KV+, Fischer, Swix, Oneway och Salomon i vårt sortiment.

Välj rätt längdskidstavar

När du ska köpa nya längdskidstavar finns det några saker att tänka på där de tre vanligaste faktorerna är vikt, pendel och styvhet på staven. Sedan ska självklart handtaget på stavarna vara bekvämt och handremmarna ergonomiskt utformade för att ge en optimal komfort.

Många som ska köpa stavar för första gången stirrar sig blinda enbart på vikten på stavarna och glömmer bort att välja en stav som ger en skön pendel. Och med detta menas att staven ska röra sig fram och tillbaka på ett balanserat sätt.

Längd och styvhet på stavarna

Grundregeln är att staven ska vara cirka 30 cm kortare än din längd för klassisk skidåkning om du är man, 25 cm om du är kvinna. Rätt längd på stavarna kan göra underverk för din skidåkning och skulle du mot förmodan köpa en stavar som är för långa går det att kapa till dem relativt enkelt i efterhand.

När det gäller styvhet på staven ska man försöka undvika de billigaste stavparen som oftast är lite mjukare, vilket lätt gör att staven kan böja sig och att man då tappar kraft framåt när man genomför sina stavtag. Se därför till att köpa en stav som är tillräckligt styv och som är anpassad efter din kroppslängd för bästa resultat ute i skidspåret.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!