Rullskidor

(10 produkter)

För den som älskar längdskidåkning är det sällan en god nyhet när tjälen går ur marken. Tack och lov finns det rullskidor! Att åka rullskidor är utmärkt för alla som vill hålla, igång även när det inte är vinter. På så vis kan du vara mer än redo när den första snön kommer.

Hos oss hittar du rullskidor för både skate och klassisk stil. Här finns något för både motionärer och erfarna Vasaloppsåkare, från märken som Elpex, Swenor och Fischer.

Viktigt att tänka på vid inköp av rullskidor

Vilka rullskidor som är bäst är förstås individuellt, men det finns en del saker som är bra att tänka på. Börja med att fundera på vad du ska ha rullskidorna till. Om det är för att hålla igång skidträningen, eller för att lära dig åka rullskidor, passar det bäst med lite bredare skidor. Är du mer van eller vill ha en större utmaning kan du istället välja skidor med smalare hjul. Du behöver också fundera på om du vill åka skate eller klassisk stil. Skidor anpassade för skate har ofta större, men smalare hjul och kortare stomme.

Tränar du inför exempelvis Vasaloppet säger det sig själv att rullskidor utformade för en så nära spårliknande känsla är att föredra, alltså rullskidor för klassisk stil. Om du vill åka i områden där det saknas bra asfalt finns även offroad-skidor.

Det finns rullskidor med och utan broms. Om du är nybörjare och enkelt vill komma igång med åkningen finns färdiga paket innehållande allt du behöver för att förlänga skidsäsongen.

Skyddsutrustning

Vissa rullskidor kommer förvisso med bromsar, men ramlar du blir fallet hårt. Hjälm är precis som vid cykling, ett måste och är du nybörjare kan det vara skönt att ha mer skydd än så för att känna dig trygg och få en mer avslappnad åkning.

För åkning när det är mörkt ute är det bra med en reflexväst så att du syns bra för andra trafikanter du kan tänkas möta på vägen. Det kan även vara skönt med handskar som både ger ett bättre grepp och skyddar mot elaka blåsor. Även glasögon kan vara skönt, både i skydd mot sol, grus och eventuella medåkares stavar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!