Turskidåkning

(178 produkter)

När man ska köpa nya turskidor finns det en del saker man ska tänka på. Ska de användas i skogen, i mycket lössnö, på fjället eller för toppturer? När man köper skidor spelar vikt, längd och åkteknik stor roll, eftersom det är med vikten man sliter skidorna. Om man exempelvis väljer en för hård skida kommer man inte kunna trycka ner spannet, vilket gör att man lätt hamnar i bakvikt. Skidan får heller inte vara för mjuk, då kommer du att behöva staka dig fram i nerförsbackarna.

Hos oss på Outnorth hittar du flera olika modeller som fungerar i olika typer av miljöer, oavsett vad du har för mål med din åkning.

Turskidor för varierande terräng

Det finns mängder av olika sorters skidor och alla har de olika egenskaper. Vissa skidor är till för snabb åkning i branta backar, andra skidor är till för att långsamt lunka fram i snötäckta landskap. Turskidor är en sorts skidmodell som är till för att användas på långa skidfärder. Man kan både åka långsamt och snabbt med dem. Skidorna skiljer sig ifrån exempelvis längdåkningsskidor eftersom ramen runt skidan är gjord i stål. Turskidor är perfekta när man ska göra långa fjällturer och de går utmärkt att åka på dem i orörd terräng.

Kompletterande utrustning till dina turskidor

Förutom skidorna behövs även ett par stavar och dessa måste också vara anpassade efter din kroppsbyggnad. Man brukar räkna med att stavarna ska vara cirka 25 till 30 centimeter kortare än din längd, om du är osäker på längden kan du alltid satsa på stavar som går att höja och sänka. Och glöm inte det viktigaste av allt, hjälmen.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!