Skridskor & Tillbehör

(44 produkter)

Sverige är fullt av sjöar och is på vintern och vad kan vara härligare än att glida fram på en stilla, frusen sjö? Att åka långfärdskridskor är bland det bästa som finns att göra i Sverige under vinterhalvåret och det är få andra länder som erbjuder samma möjligheter att åka på såväl sjöar som vattendrag och längst med kusten. Hos Outnorth hittar du alltid långfärdskridskor från en rad kända varumärken som exempelvis Lundhags, Alpina, Fischer och Rottefella.

Pjäxor och skridskor

Att välja ut vilken typ av skridsko och pjäxa som passar just dig är oftast en ren smaksak. Vi har därför tagit fram ett bredd utbud av många olika varianter och modeller för att du ska kunna hitta en kombination som du kan njuta av i många år framöver.

Den vanligaste varianten är den klassiska pjäxan som oftast även kan användas för turskidåkningen, den kompletteras med ett par skenor. Sedan finns det lite mer moderna varianter där man knäpper fast själva pjäxan som på ett par slalomskidor. Vilken variant du väljer är helt upp till dig. Rutinerade åkare som hållit på i några år brukar föredra en skridsko med lös häl för större flexibilitet.

Räddningsutrustning

Att åka långfärdsskridskor är ett svårslaget sätt att upptäcka sjöar och vattendrag, men det finns alltid en risk att något kan hända när du vistas ute på isen. Därför rekommenderar vi alltid att man har med sig isdubbar, ispik och räddningslina, om olyckan mot förmodan skulle vara framme.

Ispiken använder du för att kontrollera isens tjocklek och isdubbarna för att ta dig upp om du skulle råka gå igenom isen. En räddningslina är också bra att ha med sig på turen och den placeras med fördel utanpå ryggsäcken för att du ha möjlighet att nå den även om du skulle plurra. Ha även alltid med sällskap när du ger dig ut, det är den bästa livlinan av dem alla.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!