Att åka långfärdsskridskor på en blank is under kyliga men soliga vinterdagar är en nästintill obeskrivlig känsla. Frihetskänslan är något utöver det vanliga och går inte att jämföra med skridskoåkning på en hockeyrink. Skridskoäventyr är härligt för hela familjen, och för dig som uppskattar ett riktigt hårt långlopp på isen.

Välj rätt bindningar

Hos oss hittar du rejäla och stabila bindningar som passar för långfärdsskridskoåkning. Vad du ska välja för turbindningar beror på vilken typ av pjäxa du önskar att använda.

Här hittar du turbindningar för skridskor i både klassisk telemark-stil och i mer modern tappning som liknar och i många fall fungerar likadant som vanliga bindningar för längdskidor. Har du redan vanliga skidpjäxor fungerar de oftast bra med flera av de moderna bindningarna.

För dig som vill slippa montera bindningar, eller behöver köpa all utrustning för att komma igång med åkningen har vi färdiga paket där allt ingår, från bindningar till pjäxor. Allt till ett bra pris - det är bara att handla online, packa upp och ge dig ut på isen.

Tänk på säkerheten

Tänk på att säkerheten vid skridskoåkning på frusna sjöar är av yttersta vikt. Förutom de självklara isdubbarna är det viktigt att ha med någon i sällskapet med stor kunskap om vad som är en bra is. Numera finns aktuell information på flera webbplatser specialiserade på naturis, samt hos lokala friluftsföreningar där långfärdsskridskor är vanligt.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!