Förlängt öppet köp t.o.m. 5/1 2024

Lavinutrustning

(54 produkter)

Färskt puder och körning off pist är en stor del av det som lockar med snösport. Du kan också hamna i lite farliga områden på en vandring. För att hjälpa till att hantera de risker som det för med sig behöver du rätt utrustning, grundlig utbildning och bra en förståelse för väder och fjällmiljö. Här sammanfattar vi de viktigaste bitarna av lavinutrustning. Denna utrustning kommer inte hindra dig från att råka ut för en lavin, men den ger dig den högsta chans att överleva om en olycka inträffar . Var medveten om att lavinutrustning bara är så bra som din kunskap och skicklighet i att använda den. För att förbättra din säkerhet i område med risk för lavin bör du ha med dig följade 3 saker.

Lavinsändare
Om du blir begravd av en lavin sänder lavinsändaren elektroniska signaler som kan plockas upp vid eftersökning. Var alltså noga med att alltid aktivera sändaren innan du ger dig off pist. Sändaren bärs med fördel under dina kläder så du inte riskerar att tappa den.

Lavinsond

En Lavinsond är en hopfällbar pinne som påminner lite om en tältstolpe och kan användas för att sondera för begravda lavinoffer. De är vanligtvis tillverkade av aluminium eller kolfiber för låg vikt och hållfasthet.
 
Lavinspade

En lavinspade är nödvändigt för att testa snöförhållanden och för att snabbt kunna gräva ut offer. En lavinspade är också ett viktigt verktyg för att väderskydd i snö om du av någon anledning blir kvar ute över natten. De flesta har avtagbara handtag eller teleskophandtag för enkel packning. Aluminium bladen är lätta men ändå starka.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!