Lavinutrustning

(53 produkter)

Färskt puder och körning off pist är en stor del av det som lockar med snösport. Du kan också hamna i lite farliga områden på en vandring. För att hjälpa till att hantera de risker som det för med sig behöver du rätt utrustning, grundlig utbildning och bra en förståelse för väder och fjällmiljö. Här sammanfattar vi de viktigaste bitarna av lavinutrustning. Denna utrustning kommer inte hindra dig från att råka ut för en lavin, men den ger dig den högsta chans att överleva om en olycka inträffar . Var medveten om att lavinutrustning bara är så bra som din kunskap och skicklighet i att använda den. För att förbättra din säkerhet i område med risk för lavin bör du ha med dig följade 3 saker.

Lavinsändare
Om du blir begravd av en lavin sänder lavinsändaren elektroniska signaler som kan plockas upp vid eftersökning. Var alltså noga med att alltid aktivera sändaren innan du ger dig off pist. Sändaren bärs med fördel under dina kläder så du inte riskerar att tappa den.

Lavinsond

En Lavinsond är en hopfällbar pinne som påminner lite om en tältstolpe och kan användas för att sondera för begravda lavinoffer. De är vanligtvis tillverkade av aluminium eller kolfiber för låg vikt och hållfasthet.
 
Lavinspade

En lavinspade är nödvändigt för att testa snöförhållanden och för att snabbt kunna gräva ut offer. En lavinspade är också ett viktigt verktyg för att väderskydd i snö om du av någon anledning blir kvar ute över natten. De flesta har avtagbara handtag eller teleskophandtag för enkel packning. Aluminium bladen är lätta men ändå starka.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
- Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!