Fällknivar

(52 produkter)

Det finns många olika fällknivar på marknaden idag och var och en är anpassad till olika användare och tillämpning. Men här kommer lite enkla råd på vad du ska kolla efter så du får en fällkniv som passar just dig. På Outnorth säljer vi knivar från bl.a. Gerber, EKA, Leatherman och Urberg.

Fällknivens blad

Som du kan förstå är bladet fällknivens hjärta och själ. Det viktigaste med bladet är skärpan. En slö fällkniv är ganska meningslöst. De bästa fickknivarna använder det bästa stålet. Stålet kommer att bestämma egenskaper såsom seghet, hållfasthet, hårdhet, nötningsbeständighet, korrosionsbeständighet och skärpevaraktighet. Om du vill läsa lite om hur du håller kniven vass finns det en kort guide direkt under Knivar i menyn.

Fällknivens handtag

Fällknivens handtag ska vara slitstarkt, elastiskt och bör inte absorbera fukt . Kom ihåg att du kan använda de bästa materialen i världen och ändå ha en dålig kniv om kniven är dåligt utformade och ergonomin är helt fel. Ergonomin innebär hur bekväm kniven känns i handen. En bra design kan skapa något som känns som en förlängning av din hand.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!