Fällknivar & Fickknivar

(82 produkter)

Det finns många olika fällknivar på marknaden idag och var och en är anpassad till olika användare och tillämpning. Men här kommer lite enkla råd på vad du ska kolla efter så du får en fällkniv som passar just dig. På Outnorth säljer vi knivar från bl.a. Gerber, EKA, Leatherman och Urberg.

Fällknivens blad

Som du kan förstå är bladet fällknivens hjärta och själ. Det viktigaste med bladet är skärpan. En slö fällkniv är ganska meningslöst. De bästa fickknivarna använder det bästa stålet. Stålet kommer att bestämma egenskaper såsom seghet, hållfasthet, hårdhet, nötningsbeständighet, korrosionsbeständighet och skärpevaraktighet. Om du vill läsa lite om hur du håller kniven vass finns det en kort guide direkt under Knivar i menyn.

Fällknivens handtag

Fällknivens handtag ska vara slitstarkt, elastiskt och bör inte absorbera fukt . Kom ihåg att du kan använda de bästa materialen i världen och ändå ha en dålig kniv om kniven är dåligt utformade och ergonomin är helt fel. Ergonomin innebär hur bekväm kniven känns i handen. En bra design kan skapa något som känns som en förlängning av din hand.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!