Jaktknivar

(60 produkter)

Du som jagar vet hur viktigt det är att ha en vass och pålitlig kniv med sig ute i det vilda. En jaktkniv är inte bara praktisk när du ska flå ditt byte utan är även ett viktigt verktyg för att underlätta och ibland överleva i det vilda.

Här hittar du vårt sortiment av jaktknivar och tillbehör i många olika modeller. Välj mellan knivar med inkluderad slida, vridbara knivar och fickknivar som går att fälla ihop. Här finns även knivset som innehåller olika sorters knivar och annan utrustning som passar dig som jagar storvilt.

Jaktkniven är jägarens bästa vän

En bra jaktkniv är minst lika viktig som att ha rätt jaktkläder och vapen. Kniven är ett mångsidigt verktyg som kan underlätta många delar av jakten. Därför är det viktigt att du väljer en modell som passar dina behov. Du kan läsa om vad våra olika jaktknivar är bra för på varje produktsida och välja en modell som är helt perfekt för dig.

Material i jaktknivar

Jaktknivar finns i flera olika material. Alla knivar du hittar i vårt sortiment är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för just jakt. Här kan du hitta knivar i följande material:

Knivar i kolstål kan rosta och behöver därför regelbundet underhåll och ska slipas ofta. Om du ofta jagar i regnigt väder eller vill ha en kniv med enklare underhåll bör du välja en kniv i rostfritt stål.

Ska du välja fällbar eller fast jaktkniv?

Jaktknivar finns i både fällbara och fasta modeller. Du kan hitta mängder av olika modeller av båda typerna här hos Outnorth. Men vilken kniv du bör välja har att göra med vad som är viktigt för dig.

Fällbara knivar är praktiska då de går att fälla ihop och lägga ner i fickan eller väskan. De tar mindre plats och har ofta ett kortare blad, vilket gör dem lättare att hantera. Fällbara knivar är dock inte lika hållbara som fasta knivar och om du jagar ofta och använder din kniv flitigt är det bättre att välja en fast kniv.

Fasta knivar finns i längre modeller som passar dig som ska skära eller flå stora djur. De är dessutom mer stabila än fällbara knivar. Fasta knivar förvaras i en slida som du kan fästa i bältet eller på din väska.

Beställ jaktknivar och annan jaktutrustning hos Outnorth

Hos Outnorth kan du hitta allt du behöver inför jaktresan. Allt från jaktknivar till jaktradio, kikare och ryggsäckar som är speciellt framtagna för jakt. Men vi har även massor av produkter för andra utomhusaktiviteter som camping, löpning och klättring. Oavsett vad du föredrar att göra på din fritid kan du hitta högkvalitativa produkter som underlättar eller förbättrar dina aktiviteter.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!