Tändare & Eldstål

(35 produkter)

Eldstål eller tändstål är ett redskap som man använder för att skapa gnistor. Den första modellen av eldstål användes tillsammans med ett stycke flinta och en bit fnöske för att göra upp eld. Denna metod uppkom på yngre stenåldern. Idag har vi betydligt mer utvecklade och lättanvända eldstål som består av en stav i magnesiumreglering. Mot denna drar man en skarp kant av stål, till exempel bladryggen på en kniv för att framkalla gnistor.

Lämna tändstickorna hemma

Ska du och familjen bege er ut på friluftsäventyr är det troligt att ni tar med er ett gasol- eller spritkök. Tändstickor fungerar, men är det blött väder eller kraftig vind kan det vara problem att få lågan att brinna tillräckligt. Med eldstål kan du enkelt och tryggt få fart på utomhusköket.

På Outnorth hittar du ett brett sortiment av eldstål och en pålitlig klassiker är Firesteel Scout 2.0 från Light my fire. Ursprungligen utvecklades Firesteel till att användas av svenska armén, idag används den flitigt av alla typer av friluftsälskare. Med Firesteel eldstål kan du göra upp eld oavsett vart du befinner dig. Den är dessutom utrustad med en nödvisselpipa.

Du kan köpa Firesteel i flera olika varianter, en praktisk variant är LIG Swedish fireknife som är ett sammarbete mellan Firesteel och Mora of Sweden. Den kombinationen gör det enkelt för dig att rensa din nyfångna fisk, klyva ved och sedan göra upp eld för att tillaga fisken. Genialt säger vi!

Praktiska prylar för äventyret

På Outnorth hittar du fler praktiska verktyg för att göra upp eld. Bland sortimentet finns klassiska tändare från Zippo, klassiska tändstickor och Power Lighter från Primus med spetslåga som gör det enkelt för dig att tända din eld.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!