Yxor

(27 produkter)

En yxa är ett grovt huggredskap bestående av ett yxhuvud och ett skaft som kan vara rakt eller böjt.

Det finns flera olika typer av yxor beroende på användningsområde. På Outnorth hittar du yxor för olika behov från varumärken som Wetterlings, Fiskars och Mora of Sweden.

Välj yxa för rätt behov

När du väljer yxa är det viktigt att du utvärderar dina behov. Kanske behöver du en grövre yxa med kraft eller en lite enklare modell att ta med på fjället.

Vill du ha en allround yxa som funkar på exempelvis campingturen för att hugga ved till lägerelden ska du välja Camp Axe 757 från Buck. En smidig yxa med ett skaft av stöttålig plast. Vill du ha en yxa ämnad för tungt skogsarbete ska du välja den svenska skogsyxan från Wetterlings. En klassisk yxa som funkar för att fälla och kvista med. Förr i världen användes denna yxa av skogshuggare och det finns en del som fortfarande gör det.

Vårda din yxa på bästa sätt

Yxan består av två delar, handtag och huvud och båda behöver skötas om du vill att yxan ska hålla länge. Om du har ett trähandtag på yxan behöver det oljas med jämna mellanrum. Huvudet på yxan behöver rengöras efter användning. Undvik vatten på huvudet, använd istället vaselin eller liknande för att rengöra det. Försök att hålla din yxa vass så fungerar den bättre. Med ett bra bryne kommer du hålla din yxa vass utan problem.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!