Vanliga frågor

Hållbarhet

Varför säljer ni produkter som är producerade i Kina?

Kina är en av världens ledande producenter, både av textila produkter och av många andra produktkategorier som finns i vårt sortiment.

Om vi pratar om transporter, så är sjötransporterna från Asien inte så belastande som man kan tro. En lastbilstransport från södra Europa kan ge upphov till lika mycket utsläpp. För inkommande transport av våra egna produkter har vi gått över till att bara använda sjötransport och där köper vi nu sjötransporter med biobränsle. (De tågtransporter som finns att tillgå ger högre utsläpp av växthusgaser och flyg ger väldigt mycket högre utsläpp). 
En del tror att det bara är dålig kvalitet som produceras i Kina. Så är det inte. Det går att producera både låg och hög kvalitet överallt.

Energimixen i Kina består till väldigt stor del av fossila källor. Detta håller på att ändras men inte alls i den takt som skulle behövas. Kina ligger på ungefär samma andel fossil energi som hela världen gör i genomsnitt. Även i Europa ligger många länder på samma nivå och en del ligger faktiskt över, (till exempel Polen). Man kan argumentera för att flytta produktion från Kina till Sverige, Norge eller Finland för att därmed kunna producera med en bättre energimix. Men frågan är hur realistiskt det är. Det finns några textilindustrier kvar i våra länder och hatten av för dem. Men vi tror inte att det är realistiskt att tro att vi ska flytta tillbaka textilindustri i stor skala till norra Europa. Vi kommer däremot försöka påverka våra producenter att gå över till förnybar energi. Det är en av de viktigaste punkterna vi kan påverka för att nå vårt mål om klimatneutralitet till år 2028. Och faktiskt är det nog så att om vi på något sätt kan vara med och påverka bara några enstaka investeringsbeslut hos våra leverantörer så att nya fabriker väljer förnybar energi - då kan det vara något av det viktigaste vi kan åstadkomma i form av insatser för klimatet. 

Sen har vi frågan om demokrati och den politiska utvecklingen i Kina. Där har utvecklingen gått i fel riktning de senaste åren. Vi har dock inte sett någon försämring av arbetsvillkoren. Vi kommer, som det ser ut nu, fortsätta handla med produkter från Kina. Vi har försökt säkerställa att produkterna eller råvaror inte kommer från Xinjiang provinsen och i övrigt följer vi utvecklingen. 

Vilka produkter är bäst ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv?

Om vi börjar med klimatperspektivet så är alla produkter belastande och det viktigaste vi kan göra för att minska klimatpåverkan är att köpa saker av hög kvalitet och använda produkterna så länge som möjligt.
Vi jobbar för att minska klimatavtrycket av vår verksamhet men över 60% av klimatavtrycket uppstår i produktionen av produkterna och därför blir det så viktigt att produkterna som tillverkas också verkligen används.

Vi har valt att inte själva skapa någon egen miljömärkning eller eget miljöpåstående. Istället håller vi på att bygga upp en möjlighet för dig som konsument att filtrera på aspekter som vi tror är ett bättre val ur ett miljöperspektiv. Det är tredjepartscertifieringar och produktionsmetoder. Du hittar dessa i butiken under filtreringsmöjligheterna. 

Slänger ni returnerade produkter?

Vi slänger aldrig dina returer.

Då det framkommit att många e-handelsföretag tyvärr slänger returer eftersom de är dyra att hantera har många kunder hört av sig till oss. Svaret är att vi aldrig slänger något. Varken returnerade varor eller reklamationer.

Returer säljs igen, eller om det av någon anledning inte går, skänks de till välgörenhet.

Reklamationer skickar vi till Wargön Innovation där sortering sker i samarbete med Röda Korset för att sedan säljas i Röda Korsets second hand-butiker. Vi skänker även reklamationer till Sensus studieförbunds kurs ”Hållbarhetsstugor”, där du kan lära dig reparera dina outdoor-produkter.

Ni skeppar för mycket luft!

Vi får ibland denna feedback från kunder. Det kan komma i form av ett mejl eller en post på sociala medier. Ofta är det en bild på en alltför stor kartong och en liten produkt som packats i denna kartong. Vi blir alltid besvikna när vi får den här feedbacken, för det betyder att vi misslyckats lite grand. Men vi försöker alltid gå tillbaka och se vad som hänt. Vårt lager är automatiserat men packprocessen är manuell och det händer tyvärr att personalen som packar gör fel. Vi jobbar kontinuerligt med frågan att välja rätt förpackning. Vi är tacksamma för återkopplingar ifall du får en försändelse som är för stor i förhållande till produkten. 

Är inte e-handel generellt dåligt för miljön? Det är så mycket transporter.

Faktum är att utgående transporter endast står för ca 4% av våra klimatutsläpp. Det är viktigt att vi håller ner dessa utsläpp men de 4% gör inte e-handel till en stor klimatbov. För att erbjuda våra kunder motsvarande utbud i fysiska butiker skulle det krävas stora butiker i många städer. Dessa butiker skulle behöva byggas, bemannas, värmas upp/kylas ner och förses med el. Sen skulle både personal och kunder behöva transportera sig till butikerna och varorna skulle också behöva skickas till butikerna.
Idag har vi i stället ett stort lager och varorna som skickas från lagret till våra kunder sampackas i stora lastbilar och samåker en stor del av vägen hem till kunderna.

Man kan faktiskt ställa sig frågan vad som är bäst att transportera. Är det kunden som ska åka till varan (i butiken) eller är det varan som ska transporteras till kunden? Returfrakter är ett problem för e-handeln. Men det är också väldigt viktigt att våra kunder har möjlighet att byta produkt om de inte är nöjda. En produkt som en kund inte är nöjd med kommer kanske inte att användas. Ur ett klimatperspektiv är det sämsta möjliga utfall – att en produkt produceras och sen inte används. 

Innehåller era produkter några farliga kemikalier?

Kemikalielagstiftningen i EU (och Norge) är den mest strikta i världen. Kanske har du till exempel hört talas om REACH-lagstiftningen som reglerar ett stort antal kemikalier. Vi är medlemmar i kemikaliegruppen som är en del av RISE. Med hjälp av kemikaliegruppen har vi tagit fram ett arbetssätt för att kontrollera användandet av kemikalier i framför allt de produkter vi producerar under egna varumärken. Det handlar om kontraktsskrivning, informationsinsamling, riskbedömning och tester.

För externa varumärken förlitar vi oss i huvudsak på kontraktsskrivning. Den europeiska kemikalielagstiftningen ligger som grund i vårt arbete, sen har vi i vissa fall gått lite längre än så. Vi har tagit fram en ”blocklist” med kemikalier, material, produktionsmetoder och produkter som vi inte accepterar. I tillägg till denna blocklist har vi en ”phase out list” med i huvudsak material som vi vill fasa ut men inte hittat alternativ till. Slutligen har vi en lista med ”preferred attributes”. Det är 3:e parts-certifieringar och produktionsmetoder som vi tror kan göra skillnad. Alla dessa listor kommunicerar vi till våra leverantörer och när det gäller preferred attributs så ger vi också våra kunder möjlighet att filtrera på dessa i butiken.

Vi kan inte säga med säkerhet att det inte finns några farliga kemikalier i våra produkter. Men vi lägger omfattande resurser på att undvika det. 

Varför pushar ni så mycket för att sälja mer?

Det här är en rimlig fråga.
Produkterna står för mer än 60% av våra utsläpp. Så ju mer produkter vi säljer, desto mer utsläpp. Det är också en svår fråga för ett bolag att hantera. Vi lever i en marknadsekonomi och vi behöver alla på ett eller annat sätt förhålla oss till det.
Så som vi ser det så är det viktigaste att vi inte driver på för en överkonsumtion. Om vi ska kunna vara ute i naturen så krävs det både kläder, skor och utrustning, men vi vill inte att det ska konsumeras mer än vad vi behöver.
Om våra kampanjer leder till att vi tar försäljning från våra konkurrenter så tycker vi det är OK men om det leder till en överkonsumtion så är det ett problem. Det är inte ett problem om vi säljer en vara billigare än någon annan. Varan blir inte mer miljöbelastande för att vi tar ett lägre pris. Det här är som sagt en svår fråga som vi har diskuterat en del internt, inte minst inom vår marknadsavdelning. 

Bryr ni er om arbetsvillkoren i fabrikerna ni använder?

Ja, det gör vi.
Vi har valt att vara medlemmar i den europeiska organisationen Amfori BSCI och använda den code of conduct och de verktyg som den organisationen tagit fram som en grund för vårt arbete med sociala frågor.
En grundpelare i Amfori BSCI är att vi, tillsammans med andra medlemmar, delar på ansvaret för att inspektera fabrikerna. I plattformen kan vi följa att alla fabriker inspekteras varje år. Systemet bygger på en tanke om ständiga förbättringar.  

Visa fler

Black Week

Erbjuder ni förlängt öppet köp nu när det börjar närma sig jul?

Naturligtvis har du förlängt öppet köp till den 5 januari 2024. Detta betyder att returen kan lämnas in t.o.m. detta datum om du lagt ordern efter 7 november 2023. Vill du returnera din vara är det bara att följa våra ordinarie returinstruktioner.

Jag har glömt lägga in min rabattkod – hur löser jag det?

Kontakta oss snarast på mail, telefon eller chatt så försöker vi naturligtvis lösa detta.

Kontrollera gärna att villkoren gäller på köpet.

Var vänlig och lägg inte en ny order, då det kan resultera i dubbel leverans.

Hur ser era leveranstider ut under Black Week?

I samband med Black Week kan leveranstiden vara något längre än utlovat. Vi gör givetvis allt vi kan för att leverera dina varor så snabbt som möjligt!

Vänligen notera att monterade produkter, t.ex. skidor, skickas inom 7-10 arbetsdagar från orderdatum pga hög belastning hos verkstaden.

Tänk även på att leveransvolymerna ökar hos våra speditörer, vilket kan påverka leveranstiden. Vi uppmanar dig som kund att hämta ut ditt paket så fort som möljligt. Paketet returneras efter 7 dagar hos ombudet.

Du hittar mer information kring leveranser och leveranstider i vår FAQ.

Visa fler

Kontakt & Mina sidor

Vilka öppettider har kundservice?

Våra öppettider är:
Måndag – Fredag 09:00-16:00
Telefonen är lunchstängd varje dag 11.30 - 12.00

Du når oss på 0480 - 940 00.

Om du söker svar på frågor utanför dessa tider kan du leta bland svar på denna sida.

Det går givetvis också att kontakta vår kundservice via email på [email protected].

Har ni en chat?

Ja, vi har en chat och den är synlig när det finns en ledig agent som kan hjälpa dig. När chatten inte är synlig så innebär det att chatten är stängd eller att alla agenter är upptagna för stunden.

Kommer inte chatten upp när du behöver oss så är du välkommen att ta kontakt via våra andra kanaler, antingen via mail på [email protected] eller på telefon 0480-94 000.

Jag hittar inte den information jag behöver här - hur kontaktar jag er?

Du kan kontakta oss både via mail [email protected] och via telefon 0480-94 000.

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Du loggar in på Mina sidor via  user-icon.png - ikonen högst upp till höger alternativt via "Logga in" längst ner till höger på hemsidan.

Försöker du skapa ett nytt konto men får besked om att E-posten redan är upptagen?
Då har det troligtivs skapats ett konto när du lagt en order hos oss. Har du inte valt ett lösenord för ditt konto väljer du "Glömt lösenord"

Hur bekräftar jag mitt konto?

Om du får besked om att bekräfta ditt konto när du vill logga in på Mina sidor, bör du ha fått ett mail från oss.

Kontrollera gärna din skräppost och kontakta kundservice om du inte hittar bekräftelsemailet.

Hur gör jag för att avbryta min prenumeration på ert nyhetsbrev?

Längst ner i våra nyhetsmail finns en länk som heter "Avregistrera". Klicka på den och följ instruktionen.

Du kan även ändra dina inställningar via Mina sidor

Visa fler

Sortiment & kampanjer

Jag önskar mer information om en produkt, vart vänder jag mig?

Du kan gärna kontakta vår kundservice på [email protected] eller 0480-94 000 så hjälper de dig.

Vad är Outnorth price?

Outnorth price är noga utvalda storsäljare som vi kontinuerligt matchar mot marknaden, för att kunna erbjuda dig så attraktiva priser som möjligt.

Priserna och vilka produkter som inkluderas uppdateras löpande och undantas som standard från alla våra kampanjer.

Jag saknar mått för en produkt jag vill köpa, hur gör jag?

De allra flesta produkter, som det är olika storlekar på, har en länk som heter ”Storleksguide” som ligger under de olika storleksvalen.

Storleksguide.png

Hittar du inte svaret där är du välkommen att ta kontakt med kundservice för att få information.

Du hittar kontaktinformation här. 

Visa fler

Retur & Reklamation

Jag saknar returdokument, vad gör jag?

Om du beställt din order med leverans av Postnord eller Instabox så ska du få en returföljesedel och en returfraktsedel tillsammans med din order.

Returer via Budbee sker genom deras egna app. Du registrerar returen själv under ”boka retur” knappen och ingen returfraktsedel behövs. Du hittar mer information om hur du gör under den här länken: https://budbee.com/se/returer/

Saknar du returföljesedeln som du ska lägga i paketet så kan du ladda ner den här.

Det underlättar hanteringen för oss att du använder den vid alla former av returer. På returföljesedeln står det också hur du går tillväga.

Alternativt kan du själv skriva på ett "vanligt" papper men kom ihåg att ange ditt ordernummer.

Saknar du även din returfraktsedel som du ska sätta på utsidan paketet för kostnadsfri retur med Postnord eller Instabox? Kontakta kundservice för att få en ny. Kom ihåg att uppge ditt ordernummer vid kontakt med kundservice. 

Hur gör jag en retur?

Om du beställt din order med leverans av Postnord eller Instabox så får du en returföljesedel och en returfraktsedel tillsammans med din order. (OBS - för retur av order skickad via Budbee - se nedan)

Du fyller i returföljesedeln, lägger den och produkten/produkterna i emballaget, klistrar returfraktsedeln utanpå paketet och lämnar in hos ett postombud. (OBS - för retur av Budbee - se information nedan)

Har du inte din returföljesedel eller returfraktsedel så hittar du information här eller tryck på överskriften Retur & Reklamation för att hitta svar på fler vanliga frågor i ämnet. 

Har du fått ditt paket levererat med Budbee bokar du din retur i appen. Har du valt Budbee Hemleverans kommer Budbee och hämtar paketet när du bokat returen. När det gäller Budbee Box så kan du boka returen i appen och lämna tillbaka paketet i boxen med din nya kod. Då behöver du inte sätta på en returfraktsedel på orginalpaketet eller motsvarande. Men se till att paketet är väl förslutet.

Kostar det något att returnera en vara?

Nej, du har fria returer med PostNord och Instabox om du använder returfraktsedeln som du fick tillsammans med din order.

Om du saknar returfraktsedeln går det bra att kontakta vår kundtjänst för att få en ny per mail eller post.

När du skickar en retur med Budbee så bokar du returen i appen och i detta fallet behöver du ingen returfraktsedel. Returen via Budbee är givetvis också kostnadsfri.

Hur länge har jag öppet köp?

Vi erbjuder totalt 30 dagars fri returrätt som består av 14 dagars ångerrätt och ytterligare 16 dagars förlängt öppet köp.* Detta räknas från den dagen du hämtar ut eller tar emot din order tills du lämnar ditt paket i retur hos postombud.

Mer information om hur du returnerar hittar du här.

*Förlängt öppet köp gäller inte bad/underkläder. Förlängt öppet köp eller ångerrätt gäller inte specialanpassade varor, t.ex. skidor som har borrade bindningar, eller bad- och underkläder som levereras förseglade och du bryter förseglingen.

För mer information se våra Köpvillkor.

Hur reklamerar jag en produkt?

Kontakta kundservice via mail eller vårt kontaktformulär. Bifoga bilder eller video som visar varans fel/brist samt en beskrivning av problemet samt hur du har använt produkten och vad som har hänt.

När vi har mottagit denna information kommer vi att kontakta dig om hur vi går vidare i ärendet.

En produkt som returneras för reklamation ska vara rentvättad och fri från hundhår, lera och dylikt. Om inte produkten är ren när den kommer in till oss kan den komma att returneras utan åtgärd.

Hur gör jag ett byte?

Om du vill byta en produkt lägger du en ny order på önskad vara.

Om priset på produkten du önskar byta är högre när du ska lägga en ny order får du naturligtvis samma pris som tidigare. Återkom bara snarast till vår kundservice med ditt nya ordernummer så justerar vi priset i efterhand.

Returnera produkten du inte vill behålla genom att fylla i returföljesedeln och skicka tillbaka den med returfraktsedeln som du fått tillsammans med din order. Saknar du returdokumenten hittar du information här.

Vi krediterar beloppet när din retur är färdigbehandlad.

Hur lång tid tar en retur?

Vår målsättning just nu är att en retur ska hanteras inom 10 vardagar efter att vi har mottagit den.

När returen är hanterad skickas en bekräftelse per mail. Du kan även se en behandlad returorder på Mina Sidor.

I perioder med hög belastning kan hanteringen av returer ta något längre tid.

Jag vill reklamera en produkt som jag köpt hos Tindeberg.se. Hur gör jag?

I reklamationsärenden mot Tindeberg ber vi dig skicka ett mail till [email protected] så tar vi ärendet vidare. Glöm inte att ange ordernummer, en beskrivning samt bilder på felet.

Hur hanteras mitt presentkort/tillgodokvitto vid en retur?

Om du betalat med ett presentkort/tillgodokvitto kommer beloppet återföras till samma kod som du mottagit innan. Samma kod kan därmed användas igen.

Visa fler

Leverans & Frakt

Vilka fraktalternativ erbjuder ni och vad kostar frakten?

Standardfrakten är kostnadsfri vid ordervärde över 499 kr.

Vi erbjuder flera olika fraktalternativ:

Postnord Utlämningsställe (ordervärde under 499 kr) - 49 kr
Postnord Hemleverans (ordervärde under 999 kr) - 69 kr
Budbee Boxleverans (ordervärde under 499 kr) - 49 kr
Budbee Hemleverans (ordervärde under 999 kr) - 69 kr
Instabox Boxleverans (ordervärde under 499 kr) - 49 kr
InstaboxHemleverans (ordervärde under 999 kr) - 69 kr

Större paket, ex.vis kajaker innebär en fraktkostnad på 399 kr.

Vill du läsa mer om leveransalternativen hittar du information här.

Beställningar från Outnorth.se skickas endast inom Sverige. Om du önskar beställa till ett annat land behöver du lägga din order från vår internationella websida; www.outnorth.com

Vad har ni för leveranstid?

Vi skickar din order inom 1-3 vardagar.

Kajaker samt monterade produkter, t.ex. skidor, skickas inom 7-10 arbetsdagar från orderdatum.

Tiden för leverans från vårt lager till dig beror på din valda leveransmetod och var i Sverige du bor.

Standardleverans tar normalt 3-5 dagar från att paketet lämnat lagret.

Hemleverans tar normalt 2-4 dagar från att paketet lämnat lagret. När paketet närmar sig kontaktar transportören dig för att boka vilken tid du vill få paketet levererat. 

Hur kan jag spåra mitt paket?

I samband med att din order skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse från Outnorth som innehåller din spårningslänk så att du kan följa din order via Postnords hemsida.

Om din order skickas med Budbee eller Instabox så spårar du din order via deras appar.

Kontrollera gärna din skräppost om du inte har fått mailet med spårningslänk i din vanliga inkorg.

Kan jag ändra från Standardleverans till Hemleverans?

Det är tyvärr inte möjligt att ändra leveranssätt efter att en order har skickats.

Har du svårt att hämta ditt paket på utlämningsstället, eller befinner dig på annan ort, kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Har du valt Budbee eller Instabox så ska det gå att ändra mot en kostnad i appen om Budbee/Instabox erbjuder hemleverans till din adress.

Vad innebär "Hemleverans"?

Om du väljer hemleverans kan du få din order levererad fram till dörren till en kostnad av 69 kr.

Du kan välja mellan Budbee Hemleverans, Instabox Hemleverans och Postnord Hemleverans. Normalt får du välja mellan olika tidsintervaller när varan ska levereras under vardagar, vilka intervaller du kan välja beror på var du bor. Väljer du Budbee kommer hemleveransen ske mellan 17-22.

Tänk på att de kan behöva en dag extra för att hantera en hemleverans jämfört med normal postgång.

Hur länge finns min order kvar hos postombudet?

Ditt paket ligger kvar hos PostNord utlämningsställe/paketbox och Budbee box i 7 dagar. Därefter skickas ditt paket tillbaka till oss.

Med Instabox ligger ditt paket i 3 dagar. Efter tre dagar hämtar Instabox ditt paket till sitt lager, och då har du 10 dagar på dig att beställa en ny utkörning till samma eller ett annat Instabox, utan extra kostnad, innan paketet skickas tillbaka till oss.

Outlösta paket debiteras en avgift på 300 kr.

Begär ni extra fraktkostnader efter ordern har skickats?

Vi eller PostNord begär inte extra kostnader efter du har lagt din order. Fraktkostnaderna (om de finns) syns i orderbekräftelsen.

Om du har fått ett sms/mail om att du måste betala extra för att få ditt paket är detta oftast falskt. Tyvärr cirkulerar det ibland bluffmejl och sms, där avsändaren påstår sig att vara transportör till ditt paket. Klicka inte på länkar om du är osäker på vad de är.

Undantag skulle vara om du väntar på hemleverans från PostNord men inte är hemma på den tiden du har bokat med dem. (Tiden för hemleverans bokar man hos PostNord när de meddelar om att paketet är på väg). Då kan extra frakt tillkomma.

Min order var skadad vid leveransen - vad gör jag?

Först och främst, säg till om detta när du hämtar ut paketet hos ombudet. Detta för att försändelsen ska kunna reklameras.

Det är även viktigt att du fotograferar paket och emballage innan du öppnar paketet. När du gjort detta så kontaktar du vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

Vad händer om jag fått en leveransbekräftelse från Outnorth men ingen avisering från posten?

Du kan spåra din order via spårningsinformationen som du fick i samband med att ordern skickas. Finns den på ditt utlämningsställe kan du hämta ut ordern med din legitimation och orderns kollinummer.

Kontakta vår kundservice om ordern verkar ha fastnat på vägen.

Levererar ni utanför Sverige?

Ja vi levererar till större delen av världen. Välj aktuell marknad längst ner på hemsidan.

Finns inte ditt önskade land med egen flagga kan du i kassan se om vi skickar till det aktuella landet från Outnorth.com

Var kan jag hämta ut mitt paket?

Ditt paket skickas till det ombud som du valde i samband med köpet. Har du inte valt något ombud, kommer paketet att levereras till närmaste PostNord-ombud baserat på din adress.

Du kan även välja alternativet Budbee Box eller Instabox Box och då hämtar du ut paketet i deras box på utlämningsstället med din kod.

Vi har tyvärr inte möjlighet att lämna ut din order på vårt lager utan alla ordrar inom Sverige skickas med PostNord. 

Visa fler

Betalning

Vilka betalsätt kan jag välja?

Via Klarna kan du välja att betala med Kortbetalning, Faktura, Delbetalning, Betala direkt eller Swish.
Kan du inte genomföra ditt köp med önskad betalmetod, även med angivet personnummer, ber vi dig kontaka Klarna.

Önskar du inte att uppge ditt personnummer får du endast möjlighet att välja kortbetalning.

Hur använder jag mitt presentkort/värdebevis/tillgodokvitto/rabattkupong?

I kassan finns ett fält högst upp med texten "Lägg till värdekod". Här anger du din kod och klickar sedan du på "Aktivera". Om koden är giltig kommer rabatten att dras bort från produkten/ordern.

När rabatten är aktiverad syns en extra textrad i din varukorg.

Jag har en fakturafråga, vad gör jag?

Om du har frågor eller önksar administrera din faktura vänligen kontakta Klarna på telefon 08-120 120 10 eller via Klarnas kundservice.

Behöver jag betala en faktura om jag ska returnera en produkt?

Nej, har du valt betalsätt faktura bör du rapportera retur till Klarna i deras app eller till deras kundservice. Din faktura kommer då att pausas tills vi har hanterat din retur.

När returen är hanterad krediteras eller justeras din faktura och en ny och uppdaterad faktura skickas ut från Klarna.

Har du betalat din faktura kommer Klarna att kontakta dig om tillvägagångssätt för att få dina pengar återbetalade. Önskar du förlänga förfallodatumet eller administrera din faktura vänligen kontakta Klarna på telefon 08-120 120 10 eller via chatt på se Klarnas kundservicesida.

När dras betalningen från mitt kort om jag väljer kortbetalning?

När du gör beställningen med kortbetalning reserveras pengarna på ditt kort och dras när vi skickar din order till dig.

Det är tryggt att betala med kort hos Outnorth. Vi drar inte pengarna från dig förrän vi skickat varorna till dig. 

Kan jag ange både en rabattkod och ett presentkort/tillgodokvitto vid betalning av min order?

Naturligtvis går det utmärkt att ange både en rabattkod och ett presentkort/tillgodokvitto när du ska betala din order i kassan. 

Ange och aktivera alltid en kod i taget - först rabattkoden och klicka på "Aktivera" och därefter presentkortet/tillgodokvittot och klicka på "Aktivera". Det är däremot inte möjligt att lägga till fler än en rabattkod i en och samma beställning, såvida inget annat uppges i kampanjvillkoren.

Detsamma gäller om du vill ange flera presentkort/tillgodokvitton i en och samma order - aktivera en kod i taget.

Hur säkert är det att betala med kort hos Outnorth?

Ett av betalningsalternativen på Outnorth är kortbetalning och det är en säker betalningsmetod.

När du ombeds lämna ditt kortnummer så befinner du dig på en krypterad sida. Transaktionen genomförs i samarbete med Klarnas betalväxel som är en av Nordens ledande betalväxlar och den är PCI-certifierad.
De använder den av VISA och MASTERCARD utvecklade 3D Secure-kopplingen i sin betalväxel. Outnorth har även ett SSL-certifikat för att du som kund skall kunna känna dig trygg i att ingen annan får tillgång till informationen som du lämnar ifrån dig på våra betalsidor.

Var är min faktura?

Din faktura skickas till den mailadress som du angav när du lade din order. Den aktiveras i samband med att din order skickas från vårt lager.

Du kan även se din faktura på "Mitt Klarna" eller via mobil-app.

Är alla priser inklusive moms hos er?

Ja, alla priserna på våra produkter är inklusive moms.

Visa fler

Order & Beställning

Varför har jag inte fått något ordererkännande?

Det skickas alltid ett ordererkännande till den e-postadress som du har uppgivit vid beställningen. Har du inte fått något mail så har beställningen inte gått igenom. Alternativt kan du ha uppgivit en felaktig e-postadress. Kontrollera gärna din skräppost så att mailet inte har hamnat där.

Du kan även logga in på  Mina Sidor så ser du statusen på alla dina ordrar.

Är du osäker - kontakta gärna kundservice.

Kan jag avbeställa min order?

Kontakta kundservice via mail eller telefon så hjälper vi dig på bästa sätt. Din order kan makuleras förutsatt att din order inte är plockad, packad eller skickad.

Om den har skickats måste du hämta ut paketet för att undvika kostnader. Hämtar du ut den kan du skicka tillbaka det till oss, kostnadsfritt, med den medföljande retursedeln.

[email protected]
Telefon: 0480 - 940 00

Varför fungerar inte min rabattkod?

Om du inte kan se att du får din rabatt måste du kontrollera om din rabattkod gäller för produkterna du önskar köpa.

Kontrollera att koden fortfarande är giltig samt vilka villkor som gäller för den. Vissa koder gäller t.ex. inte på rabatterade produkter eller på produkter märkta med "Outnorth price".  Om allt ser korrekt ut enligt villkoren för rabattkoden, men du fortfarande inte ser någon rabatt, är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Kan jag ändra på min order efter jag fått ordererkännande?

Ändringar kan vara möjligt om ordern inte har kommit för långt i vår packningsprocess.

Att ta bort en produkt eller ex.vis ändra färg eller storlek på en produkt kan vara möjligt genom att kontakta kundservice.

Vill du byta en produkt till något som är billigare så går det bra. Kontakta vår kundservice så kommer vi hjälpa dig med detta. Vill du däremot byta till något som är dyrare så behöver vi ta bort din order och du får lägga en ny.

Det är tyvärr inte möjligt att lägga till produkter i din order. Du kan  lägga en helt ny order med bara den nya produkten eller kontakta vår kundservice och be oss makulera ursprungsordern. Därefter kan du lägga en ny, komplett order.

Kontakta kundservice så hjälper vi dig om det är möjligt.

Jag har skrivit fel mailadress - vad gör jag?

Om du har skrivit fel mailadress kan du kontakta vår kundservice via mail, [email protected], så justerar vi det i din order och kundprofil.

Vad händer om jag inte hämtar ut ett paket som jag beställt?

Om du inte hämtar ut paketet du beställt debiteras du 300 kr för outlöst paket.

Har du ångrat dig så behöver du hämta paketet och skicka tillbaka det med returdokumenten som finns i paketet, vilket är kostnadsfritt.

Kan jag köpa presentkort hos er?

Naturligtvis kan du det. Du hittar presentkorten genom att gå direkt in på produkten Presentkort där du själv väljer belopp, mottagarnamn och ett personligt meddelande till mottagaren. 

Du kan också söka efter "Presentkort". 

Visa fler

Outnorth Member

Var hittar jag mina erbjudanden?

Du hittar alla dina erbjudanden i din personliga poängbank på vår hemsida.

Hur löser jag in mina poäng?

I din poängbank på vår hemsida så ser du dina poäng. När du har tillräckligt med poäng så kommer en voucher att synas i din poängbank.

Du klickar på ”Lös in” när du vill använda denna, du får då en kod du kan använda på ditt nästa köp. När du klickat på “Lös in” så hamnar din rabattkod längst ner i din poängbank, där du kan hitta koden igen. 

Kan jag kombinera olika erbjudanden/koder?

Det går endast att använda ett erbjudande/kod per köp. Du kan alltså inte kombinera dina erbjudanden med andra koder eller erbjudanden.

Med undantag för värdekoden på 50 kr, denna går att kombinera med andra koder.

Vad är Outnorth Member?

Outnorth Member är en kundklubbdär du samlar poäng på dina köp, samt får personliga erbjudanden och förtur till specifika kampanjer.

Alla erbjudanden hittar du via den guldiga fliken till höger på din skärm - vilken är din personliga poängbank.

Outnorth Member är helt kostnadsfritt att gå med i.

Vad är skillnaden på prenumerant och Outnorth Member?

Du kan välja att prenumerera på våra nyhetsbrev, men detta gör inte att du automatiskt blir en Outnorth Member.

För att bli Outnorth Member registrerar du dig via fliken som finns i högra hörnet på vår hemsida. Som Outnorth Member så kan du naturligtvis få både nyhetsbrev, samla poäng och ta del av medlemsförmåner.

Om du väljer att inte prenumerera på vårt nyhetsbrev när du går med i kundklubben kommer du inte kunna få den fulla upplevelsen av att vara Outnorth Member.

Om du redan hade ett konto hos oss, men inte prenumererar på vårt nyhetsbrev, så rekommenderar vi att du även skriver upp dig som prenumerant längst ner på vår hemsida.

Vilka villkor gäller för mina erbjudanden?

De villkor som gäller för erbjudanden med Outnorth Member hittar du här ›

Hur blir jag en Outnorth Member?

Du registrerar dig via den guldiga fliken till höger på hemsidan.

För att bli Outnorth Member måste du ha fyllt 16 år. 

Har du handlat hos oss tidigare har du redan ett konto hos oss, du kan då kan använda samma inloggningsuppgifter för att gå med i kundklubben.

Vad händer om jag gör en retur eller ett byte?

Returnerar du din order så kommer sedan poängen för de produkter du returnerat tas bort från din poängbank.

Din värdecheck är endast giltig på ett köp, så vid retur får du inte tillbaka din värdecheck. Vill du däremot göra ett byte av storlek eller färg, så kan du kontakta vår kundservice efter du gjort din nya order så korrigerar de priset åt dig så att du får samma pris igen och lika många poäng.

Hur länge är mina poäng giltiga?

Dina poäng är giltiga i 12 månader från det datum du fått dem.

Jag vill vara Outnorth Member, men vill inte motta era nyhetsbrev.

Om du vill vara med i vår kundklubb, men av någon anledning inte vill motta våra nyhetsbrev, kan du avsluta din prenumeration längst ner i ett av våra nyhetsbrev.

Vi rekommenderar däremot att även prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få den bästa upplevelsen av att vara Outnorth Member. Avslutar du ditt medlemskap i kundklubben kommer du inte avsluta din nyhetsbrevprenumeration.

Vad betyder kommande poäng?

Du får dina poäng 30 dagar efter ditt köp, inom dessa 30 dagar kan du se hur mycket poäng du kommer få under “kommande” poäng.

Cirka 24 timmar efter att din order skickats ifrån oss, syns dina kommande poäng i din poängbank.

Vilka medlemsnivåer finns det?

Det finns tre olika nivåer i Outnorth Member – Silver, Gold och Black.

Medlemsnivåerna baseras på hur mycket och hur ofta du handlar hos oss. Ju mer poäng du har, desto högre nivå hamnar du på, där 10 kronor är värt 1 poäng. Poängen är giltiga i ett år från insamlingstillfället. 

- För att bli Silver behöver du 0-199 poäng

- För att bli Gold behöver du 200-699 poäng och minst två köp gjorda det senaste året

- För att bli Black behöver du minst 700 poäng och minst tre köp gjorda det senaste året

Läs mer här: Outnorth Member

Hur samlar jag poäng?

Du får poäng för alla köp som du gör hos oss, där varje 10 kr motsvarar 1 poäng.

När du samlat ihop 100 poäng så får du en värdekod på 50 kronor som du kan använda.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Inne i din poängbank kan du trycka på “Avsluta mitt medlemskap” så kommer du sedan att få en bekräftelse via e-post att ditt medlemskap är avslutat.

På vilka marknader gäller mitt medlemskap?

Medlemskapet är endast giltigt på den svenska marknaden på outnorth.se och i våra fysiska butiker i Kalmar och Växjö.

Hur behandlar ni mina personuppgifter (GDPR)?

Personuppgifter behandlas enligt vår dataskyddspolicy, du kan läsa mer om den här ›

Visa fler

Vill du kontakta oss?

Vår kundservice hjälper dig gärna med frågor och funderingar du inte hittar svaret på.

Mail

Önskar du skicka ett mail kontaktar du oss på [email protected].

Om din fråga gäller en order du lagt hos oss, kom ihåg att inkludera ditt ordernummer i mailet.

Telefon

  • Ring 0480 - 940 00

  • Öppettider
    Måndag - Fredag 09.00 - 16.00
    Telefonen är lunchstängd varje dag 11.30 - 12.00
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!